Nemszeretem meló

Ó, nem tudtam már mi hiányzik! Elza beköltözésével a verandára megkezdődött a dörömbölés az ajtón. :)))) Mert ugyebár Elza ki akar menni, Elza enni akar, Elza mást akar enni, Elzának nem volt elég, Elza simogatást akar, Elza unatkozik. :))))

kk_img_20240911_125705.jpg

Egyébként tegnap megcsináltam egy nagyon nemszeretem dolgot, de muszáj volt, mert jön a sok eső. 
Borzasztóan tele voltak a csatornák mindenféle összemohásodott akármivel, gondolom a lehullott levelekből lett ez bennük, ezért fogtam a létrát, felmásztam rá (jó sokszor, kb. méterenként tettem odébb) és kitakarítottam őket. 
Hátul tele volt macskaedénnyel is, mert - ugye - hátul esznek a tetőn a kinti cicákok és időnként elnyalogatják az edényeket olyan messzire, hogy nem érem el. Olyankor a szél az én barátom, mert előbb-utóbb leviszi a tetőről, de néha a csatornában kötnek ki az alutálkák. Tegnap azokat is kiszedtem. 

Aztán elől, a kapubejárat fölötti csatornát is kitakarítottam, ott meg az orgonafáról hull bele mindig a levél. Ráadásul meg is kellett szegelni a deszkát, ami tartotta, mert le volt kicsit konyulva. Valamikor, valamelyik teherautó, ami bejött az udvarba sikeresen nekiment és azóta úgy lógott és ellenkező irányba csorgott benne a víz. 
Most viszont jön a sok eső és ki tudja mi lesz itt ősszel és télen, szóval végre megcsináltam azt is. Ezzel lement egy nagy kő rólam, de van még pár ilyen "kövem", a lila akácot is le kell cibálnom a tetőről, mert a forróságban nem volt lelkierőm felmászni, pedig a nyáron leszakadt ág helyén kb. ezer hajtása nőtt ki. Erősen gondolkodom azon a növényen, mert nagyon szép, de annyi baj van vele, hogy nem igazán ragaszkodom hozzá. Amúgy is a puttonyom tele van a futókkal, nem szeretem őket és van itt bőven. Van vadszőlő, borostyán, trombitafolyondár, lonc, lilaakác... egy kissé túl sok nekem belőlük. 

A kertben egyre kevesebb a mutogatni való, bár a rózsák még szépen virágoznak.

kk_img_20240909_141612.jpg

kk_img_20240909_141629.jpg

kk_img_20240909_141730.jpg

Lassan, elég nehezen beindul a tollborzfű is, nincs rajta sok kalász az idén és a szárai is rövidek, gondolom a szárazság miatt, bár a tavalyihoz képest jól megnőtt.  

Tavaly ekkora volt.

kk_img_20230915_183408.jpgMost ekkora. 

kk_img_20240908_170936.jpg