Elveszett - megkerült

A tegnapi napot teljesen beárnyékolta az, hogy nem volt meg a Böbe. Nem jött haza reggel, de akkor még nem voltam ideges, volt már, hogy később jelentkezett. Viszont délután fél 3-kor a gyomrom már ökölbe volt szorulva, fél hétkor már sírtam.
Nem tudtam hol keressem, a szokásos rémképeim voltak, hogy bezáródott valahová és majd hőgutát kap, vagy a róka vitte el... a napokban vágták le megint a füvet a szomszéd földön, ilyenkor mindenki kinn pockozik és szedeget, a macskák, a hollók, a róka, a gólya és szarvasok is, ki-ki ami neki ízlik. Ráadásul  a múltkor apuval láttunk itt keresztül ügetni egy akkora rókát fényes nappal, hogy én olyan nagy rókát még az életben nem láttam. Apu azt mondta, hogy szerinte aranysakál, de annak - úgy tudom - nincs fehér mellénye. 
A Böbe nagyon szeret ott kinn lenni és az a nagy sík terep, az nem alkalmas az elbújásra sem és az elslisszolásra sem. 
A legnagyobb félelmem, hogy egyszer úgy nem jön majd haza, hogy sose tudom meg mi lett vele...

Elza meg annyira gondtalanul heverészett itt a lépcsőházban, olyan feltűnően elégedett pofával, hogy mérges lettem rá és azt mondtam neki, hogy menj és keresd meg a kölkedet (szerintem a Böbe Elza és Herkuló gyereke), mert ha nem lesz meg, akkor rátok is nagyon rossz világ jön. 

kk_img_20240815_084206.jpg

Hát képzeljétek el, hogy Elza felkelt és elment... abba az irányba, ahová a Böbe szokott menni. Egy darabig szemmel követtem, de nagyon meleg volt és bejöttem. 
Nem telt el fél óra, kinéztem az ablakon és láttam, hogy a Böbe battyog hazafelé. Egészen messziről, a patak felől, nagy komótosan, de hazajött. 
Szóval szerintem ezek értik, hogy mit akarok, tuti, hogy Elza küldte haza a kis csavargót. :))))))

Böbe hazajött (este 7 körül!), evett, kicsit meghittkedett velem, ami abból áll, hogy megkapja a rendes wellness kezelését, imádja a csípőjét és a gerince mellett a finom masszírozást a kis nyavalyás csavargó, persze azért bújogatott is egy kicsit, aztán kiment és megint azóta se jött haza. 
Azt azért megbeszéltem vele, hogy legalább reggel mutassa meg magát, hogy egyben van és képzeljétek, hogy reggel ott volt kinn a szomszéd földön, bóklászott egy kicsit, de már megint el van tűnve. Biztos talált valami jó búvóhelyet magának, ahol kinn lehet és a többi macska se zargatja. 
Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy ezek mindent értenek. 
Elza pedig kapott jutifalatot a szolgálataiért. :)))))

Herkules este nem jött enni, de ma reggel is evett, így bement neki a gyógyszer... duplán is, mert először egy kis halat turmixoltam neki, de nem akart hozzányúlni. Csináltam másik kaját, macskakaja sajttal és beleturmixoltam a gyógyszere másik felét, azt megette, aztán megette a halas kaját is... így jártunk, de szerintem ebből nem lesz baj, majd este nem adok már neki, aztán holnap majd rendesen kapja. 
Láthatóan jobban érzi magát, a tekintete is tisztább és a szája se annyira büdös most már. Tényleg kilenc életük van ezeknek a macskáknak. 

 Tegnap reggel egy nagy cukkiniből sütöttem egy újabb adag cukkinikrémet télire. A fagyasztóba tettem, ezúttal nem raktam bele a sajtot, majd meglátom mivel ízesítem (remulád mártással is finom), sajtos már van 2 dobozzal, ebből is 2 doboznyi lett és rengeteg cukkini van még a kertben.  

Megérkeztek az elefántfokhagymáim is! Már annyira vártam, nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Tényleg hatalmasak. A képen a gerezdek mellé tettem egy jó, nagy fej fokhagymát, ahhoz képest látszik, hogy mekkorák is ezek. 
Szeptemberben fogom őket elültetni, majd jól megtrágyázom a talajt neki és olyan helyre ültetem el, ahol a legközelebb van a vízhez, hogy ne kelljen sokat cipekedni locsoláskor. 
Két csomaggal rendeltem, apunak is adtam belőle. 
Szegény apu összetörte a kocsiját, otthon, nekiment a garázsajtónak, de úgy rászorult, hogy le kellett venni az egész garázsajtót és azzal együtt lett hátravontatva az autó. 
Van a szomszédjában egy fiatalember, akit aranyba kellene foglalni, így Gyuszi bácsi, úgy Gyuszi bácsi, mindenben segített neki, levette az ajtót, kivontatta a kis traktorjával az autót... meg voltam hatódva, hogy láttam, ahogy valóban törődik azzal, hogy segítsen. Ritkaság már ez manapság, szinte fehér holló. 

kk_img_20240814_122114.jpg

A kertben most a Cosmosok a legszebbek, ma reggel különösen sok ki volt nyílva. Nem direkt alulról fotóztam, ilyen magasak! Sokkal nagyobbak, mint én vagyok. 

kk_img_20240816_075008.jpg

Egy újabb fehér phlox is kinyílt, meghálálta az öntözést. 
Ma reggel is már korán hordtam ki a vizet a veteményesre is és sok virágra is, talán túlvészelik ezt az időjárást, csak jöjjön egy jó, kiadós eső a kánikula végén, de ha hamarabb, az ellen se fogok tiltakozni. 

kk_img_20240816_075131.jpg

Az idén csak pár árva rézvirágom nyílt ki, ezek se a legszebb fajtából, de legalább megmutatták magukat. 

kk_img_20240816_075217.jpg

Ez a phlox az előkertben már nem is tudom mióta nyílik, az elnyíltakat visszavágtam és újra ilyen nagy bugákat hozott... egyszer se öntöztem. Ma reggel kapott először vizet. 
A Titóniák viszont szerintem bőséges öntözéssel együtt se fogják túlélni, hacsak le nem szakad egy nagy eső még ma vagy holnap. 

kk_img_20240816_075255.jpg

A selyemmirtuszt tavalyelőtt vettem és ültettem el, tavaly nem hozott virágot, az is kérdéses volt, hogy megmarad-e. Erre az idén ilyen szépen kihajtott és minden ágvégen virágzik. 

kk_img_20240816_075333.jpg