Dugványozás és kerti hinta

Azt hiszem kitört rajtam a szaporíthatnék-dugványozhatnék. 
Nem röhög és nem pajzánkodik! :)))))

Tegnap 5 féle növénnyel jöttem haza, jártomban-keltemben szedtem dugványnak valókat, egy kúszó kecskerágót, amiről utólag kiderült, hogy már van ilyenem, de nem baj, lesz másutt is a kertben. 
Hoztam ezen kívül tiszafát, oregoni hamisciprust, vérszilvát és egy nem tudom mit... a virágja alapján valamilyen bangitának nézem, de a levele túl puha. majd kiderül, ha egyáltalán megmarad, mert nagyon elengedte magát. 
Végül is ez nem lopás, csak hajtásokat szereztem, ráadásul public helyekről, a (vélt) bangitát és a vérszilvát járda mellől, az örökzöldeket szintén egy másik járda mellett szedtem. 

Annyira örülök az oregoni hamisciprusnak,  nagyon szeretném, hogy gyökeret tudjon ereszteni, legalább egy, de ha nem sikerül, akkor már tudom hogy hol találom a fákat. Tele vannak terméssel is, ősszel majd szedek róla magot is. Ezek gyorsan nőnek, látom a saját kertemben a keleti életfákat ahogy kelnek a szétszórt magoncok és ha békén hagyom őket, pillanatok alatt megnőnek. 

kk_img_20240606_120937.jpg

kk_img_20240606_120943.jpg

A TEMU-s csomagomban valamelyik nap megjött a hintához is az ülőszivacsot tartó vászon. Mit is mondjak? Vért izzadtam, mire rá tudtam rakni. Nem biztos, hogy megint nekilátnék, ha újra szétszakadna. Bár most már tudom, hogy kell. Az egyik oldalát csavaroztam csak szét, el is tűnt egy csavarom, így még sose jártam, nekem mindig minden megvan, de ez a csavar úgy elteleportált valahová, hogy nem találtam meg. Szerencsére volt itthon olyan méretű anyacsavarom, szóval megoldottam a problémát. 
Nagyon nehéz volt ráhúzni a huzatot, mert görbe a hintának az a két része, ahol a támla és az ülőrész van, és középen is van egy rúd. A 3-ra egyszerre kellett ráhúzni, fokozatosan, annyira leizzadtam vele, még hajat is mostam utána, mert szakadt rólam a víz. De! Kész van és használható! Ez a lényeg, nagyon szeretek benne ülni, nincs igazuk a fanyalgóknak, akik azt mondták, hogy fölöslegesen veszek hintát, mert az csak dísznek jó. Majdnem mindig abban ülök a teraszon. 

Nem kaptam bordó huzatot, mint az eredeti volt, de ez is jó, mert a tetőhuzat belseje éppen ilyen színű és persze ez úgyse látszik, ha rajta van a szivacsos rész is. 

kk_img_20240606_151010.jpg

kk_img_20240606_151321.jpg