2024. MÁRCIUS

Ilyen volt a 2023. december 15-e, ami a márciust jelképezi a Luca naptár szerint:

December 15-e: 0.9 fok volt reggel az ablakban, de a talajon fagyott. Néha kisütött a nap, de nem vitte túlzásba. Nem volt fagy, 4-5 fok volt napközben.  

***

 1-je:  8 fok volt kinn reggel, felhős, borús idő. Napközben is borús idő volt, esett az eső is, de tavaszias meleg volt. 

2-a:  Reggel 6 fok volt, napközben 12 fok volt, borús, esős, ronda, taknyos idő volt, de nem volt hideg.

3-a:  5 fok volt kinn reggel, borongós idő. Később kisütött a nap, igazi tavaszi idő lett. 

4-e: 3 fok volt kinn reggel, derült idő. Napközben is sütött a nap, meleg volt, igazi tavaszias idő. 

5-e: Napközben is sütött a nap, meleg volt, igazi tavaszias idő volt. Délután kicsit elfelhősödött, de nem borult be teljesen. 

6-a:  1 fok volt kinn reggel, enyhén felhős. Napközben hol napos, hol borongós volt, estére beborult és esett egy nagy zápor

7-e: Borús idő volt kinn reggel, 5 fok volt. Napközben borús, hűvös, hószagú idő volt, de estére eső esett, szerencsére nem sok. 

8-a: ---

9-e:  Egészen eltrehánykodtam az utóbbi napok leírását. Ezen a mai szombaton csak keveset sütött a nap, délután 5-kor 10 fok volt kinn és borongós idő volt. 

10-e:   7 fok volt kinn reggel, borús, szeles, kellemetlen idő. napközben kicsivel jobb lett, amikor elült a szél, de délutánra megint feltámadt és nem volt jó kinn lenni. Néha a nap is kisütött, délután 4 körül azonban elég sötéten beborult az ég. Este esett az eső.

11-e:  9 fok volt reggel, borús idő és az éjjel esett az eső, minden csupa víz volt. Napközben is borús, hűvös idő volt, késő délutánra-estére esett az eső és valószínűleg éjjel is esett, mert nagyon vizes volt reggel minden. 

12-e: 8 fok volt reggel, majdnem derült idő. Északon nagy, sötét felhők húzódtak, itt nálunk pár bárányfelhő volt és elkezdett kisütni végre a nap. 

13-a: Borongós reggel volt, aztán a nap is kisütött. Délután 2-kor 16 fok volt és változóan felhős

14-e: 1 fok volt kinn reggel, jobbára derült idő, de picit fátyolos. Napközben sokat sütött a nap, de délutánra borongóssá vált. 

15-e: 4 fok volt reggel, enyhén felhős. Nem is nagyon sütött ki a nap... ennél jobb időt ígértek mára. Délben is inkább felhős volt. 

16-a: 7 fok volt reggel, borús idő, délelőtt eleredt az eső is.

17-e: 8 fok volt kinn reggel, felhős idő, néha úgy nézett ki, hogy ki fog derülni. Délutánra kisütött a nap. 

18-a: -1 fok volt kinn reggel, derült idő, szegény magnóliám...

19-e: 2.8 fok van kinn reggel, borús idő. fagyot ígértek, szerencsére nem jött be. A magnóliámnak szurkolok. Napközben jobbára napos, de hűvös idő volt, hideg szél fújt. 

20-a: -3 fok van kinn reggel, derült idő. Minden csupa dér. 

21-e: 0 fok volt kinn reggel,  enyhén felhős idő. Napközben kisütött a nap, nagyon jó meleg volt, igazi tavaszi idő. 

22-e: 4 fok volt reggel, enyhén felhős idő. Délben 19,6 fok volt, de feltámadt a szél... érkezik a hidegfront. 

23-a: ---

24-e: Hőmérsékletet nem mértem, de többnyire napos idő volt, viszont nagyon hideg szél fújt egész nap. 

25-e: De. fél 11-kor csak 10 fok volt, de ennél kevesebbnek lehetett érezni, mert hideg szél fújt és elég felhőátvonulásos idő volt. 

26-a: -2 fok van ma reggel, teljesen derült idő. Napközben napos volt, de szeles. 

27-e: Borús reggel volt, nagy, sötét felhőkkel és nagy szél fújt. De. 10 órakor 14 fok volt kinn. Hűvös, nagyon erősen szeles, borús nap volt. 

28-a: 11 fok van kinn reggel, borús, szeles, hajnalban sokáig és erősen zuhogott az eső. napközben napos és borús időszakok váltották egymást, estére megint zuhogott az eső.

29-e: 4 fok volt reggel, derült idő. Délutánra megint beborult az ég, de nem volt hideg. Du. 13-kor 19 fok volt kinn. Este is borús idő volt. 

30-a:  Reggel 7-kor 12 fok volt, borongós idő, később halványan kisütött a nap (állítólag sivatagi por miatt volt ilyen fátyolos), de ennek ellenére meleg volt, rövidujjúban dolgoztam a kertben. 

31-e:  Reggel 9-kor 15 fok volt kinn, borongós. Meleg volt, du. 14 órakor 23 fok volt. Sütött a nap is valamennyit, de fátyolos volt az ég a sivatagi homok miatt.