2024. FEBRUÁR

Ilyen volt a 2023. december 14-e, ami a februárt jelképezi a Luca naptár szerint. Megjegyzem, hogy a január köszönőviszonyban se volt az első Luca nappal. 

Dec. 14-e: (Februárt jelképezi) 3 fok volt kinn reggel. Párás, enyhén ködös, nyirkos, borús idő volt. Napközben, kora délután felé kisütött a nap is végre, bár nem hosszú időre. Estére megint nagy köd lett. Nem volt hideg, se fagy. 

Látva az egész februárt egyben, ez a Luca napi megfigyelés szerintem stimmel. 

*** 

 1-je:  1 fok volt kinn reggel, borongós idő. Délben 6 fok volt. Borús idő volt, délután esett is valami, de nem sok, csak nedves lett minden. 

2-a: 0 fok volt kinn reggel korán 5-kor.  Napközben  körül kisütött sütött a nap, tavaszai idő volt, de azért hűvös. Elég nagy és hűvös szél fújt. 

3-a:  6 fok volt kinn reggel. 

4-e: 7,5 fok volt kinn reggel, de olyan vadbarom szél fújt, hogy az borzasztó. Nagyon be is volt borulva az ég. Egész nap fújt a szél, estére még viharosabb lett. Napközben párszor kicsit kiderült, de csak percekre, inkább borús volt az ég. 8 fok volt kinn a legmagasabb hőmérséklet. 

5-e: 10,5 fok volt kinn reggel, borús ég, egész éjjel és reggel is őrülten viharos szél fújt. A szél egész nap fújt, többnyire borús idő volt, délután kisütött pár percre néha, meleg volt. Estére néha kicsit elült a szél, nem lehetett hallani azt a nagy zúgást. 

6-a:  4 fok volt kinn reggel. Napközben jó idő volt, de többször volt borult, mint derült. 

7-e: 9 fok volt reggel, viharos szél és derült idő. Délelőtt sütött a nap. Jó idő volt, tavaszias, de nagyon nagy szél fújt egész nap. Estére beborult és esett egy kicsike eső.

8-a: Enyhe reggel volt, délelőtt sütött a nap, napközben elfelhősödött az idő. Du. fél 2-kor 14 fok volt kinn.  

9-e:  4,7 fok volt kinn. Borús idő volt napközben, de nem volt hideg. Estefelé kicsit szemelt az eső.

10-e:  11 fok volt kinn reggel, borús és erős szél fújt. 9 körül kisütött a nap és később szépen felmelegedett az idő. Meleg volt kinn, du. fél 3-kor 17 fok volt az ablakban. Estére beborult és elkezdett esni az eső.

11-e:  Enyhe reggel volt, borús, esett az eső és majdnem egész nap esett. 11 órakor 10 fok volt kinn. 

12-e: 7 fok volt kinn reggel, borús idő. Úgy nézett ki egész éjjel esett az eső.Napközben néha a nap is kisütött, de alapvetően inkább felhős idő volt. Estére megint zuhogott az eső. 

13-a: 6 fok volt kinn reggel, borongós. Napközben kisütött a nap, szép idő volt. 

14-e: -2 fok volt reggel, derűs idő. Napközben sütött a nap, szép idő volt. 

15-e: -2 fok volt reggel, derűsen indult a reggel, de aztán elfelhősödött. nem borult be nagyon, csak fátyolossá vált az égbolt. Egész nap többnyire fátyolos volt az idő és túl meleg se volt, de februárhoz képest ez is tavaszias volt. 

16-a: 3 fok volt reggel, borongós idő, de később kiderült. Csodás, meleg, napos idő lett, eddig ez volt a legtavasziasabb nap

17-e: -1 fok volt reggel, teljesen derült idő. 

18-a: Nem volt fagy reggel, de a hőmérőt csak 9-kor néztem meg, akkor 2 fok volt kinn. Borongós idő, először kisütött a nap, de elég gyorsan beborult. 

19-e: 0 fok volt kinn, talajon deres volt kicsit és borongós idő. Napközben se volt jó idő, borús maradt egész nap, délután az eső is szemerkélt. 

20-a: 0 fok volt reggel, derült idő. Egész délelőtt sütött a nap, délben 11,6 fok volt kinn. Napon agyon jó meleg violt. 

21-e: 3 fok kinn reggel, enyhén felhős idő. Napközben kisütött a nap. 

22-e: 4 fok volt kinn reggel, borongós idő volt. Napközben is inkább borongós volt, hűvös idő. Délutánra nagy szél támadt. 

23-a: 8 fok volt kinn reggel, esett az eső. napközben borús volt, estére viharos szél támadt és esett az eső megint. 

24-e: 9 fok volt reggel, esett az eső, hajnalban még nagy szél fújt, aztán kicsit elült. Napközben inkább borongós volt, néha halványan kisütött a nap és februárhoz képest meleg volt. Ijesztő ez az időjárás...

25-e: Derült idő volt, mert fenn volt a hatalmas telihold. 4 fok volt kinn. Délelőtt borongóssá vált, néha kisütött a nap, jó, tavaszias idő volt, estére eleredt az eső, ami azt illeti zuhogott. De elég lenne már. 

26-a: 8 fok volt kinn reggel, borús idő. Egész nap többnyire borús volt az idő, nem volt hideg. 

27-e:  11 fok volt kinn reggel, hajnalban viharos szél fújt, de 6 óra után már csendesedett. Borús idő volt. Napközben kisütött időnként a nap, tavaszias idő volt. 

28-a: 6 fok volt kinn reggel, borús idő. Napközben kisütött időnként a nap, tavaszias idő volt. 

29-e: 2 fok volt kinn reggel, borús reggel volt, de napközben néha kisütött a nap, tavaszias idő.