Áll a víz a kertben

Herkules tegnap rohammal bevette a verandát. :))) Kinn akartam őt hagyni éjszakára, már nem mondanak olyan hidegeket és ő mindig is kinti cica volt, gondoltam, hogy örülne neki. 
Erre este, amikor Elzát engedtem be, akkor Herkules is besuttyant és bebújt megint Elza dobozába, úgy kellett kirázni belőle. Végül lementem vele és beengedtem a pincébe, ahol az ő helye van, csak úgy bújt be a bungiba! 
Ahogy látom ezeket a lényeket, lassan megdől minden, amit a cicákról tartanak az emberek, hogy milyen öntörvényűek és nem szeretik az embert és nem ragaszkodnak, meg ilyen hülyeségek. Ebből semmi se igaz. 
A cicákban nagyon is sok szeretet van és ők is biztonságot és otthont akarnak, mint minden lény és nincsenek olyan nagy igényeik, elég nekik egy jó meleg doboz is. És szükségük van a szeretetre is, simogatásra, tutujgatásra és cserébe ők is nagyon sok szeretetet adnak. Persze nem olyan szófogadók, mint a legtöbb kutyus, ők többnyire azt csinálnak, amit akarnak és nagyon meg tudják húzni a határaikat is, de tudnak szót fogadni is, persze, amikor akarnak. :))))

Tegnap egyébként Herkulónak olajos halban adtam be a gyógyszert. Porrá törtem és a hal olajába kevertem (imádja), de abban nagyon kiérezte és pár lefety után nem nyúlt hozzá. Összetörtem neki a halat is jó pépesre és kevertem bele a gyógyszeres olajból is és csak egy kicsit tettem a tányérjára, amit befalt és így, apró adagokban kapta. Volt, hogy elvettem előle a kaját és vártam kicsit (mert így mégjobban enni akart) és az egész gyógyszeres cucc elfogyott végül. 

Megérkeztek tegnap a magjaim is, nagyon ürülök, hogy végül megrendeltem, nem lesz rá gondom már, nem kell utána  futkosnom majd, minden megvan és még kaptam ajándék rézvirág magot is és pár kis jelölőpálcikát.
Jöhet a tavasz!

kk_img_20240125_081611.jpg

kk_img_20240125_081800.jpg

kk_img_20240125_081852.jpg

 A kertben katasztrófahelyzet van. A tegnapelőtti egész napos eső után nem tud a víz elszivárogni, mert fagyott alatta a talaj. Nem lehet kimenni, annyira csúszik a jeges sár. 
Áll a víz mindenütt, tényleg nem tudom mi fog megmaradni ezután, főleg, ha megint megfagy... ez már rosszabb, mint a szárazság volt 2021-2022-ben. 
Most már 2022 késő nyara óta szinte egyfolytában esett, nagyon-nagyon elég lenne belőle. Kicsit ki kellene száradnia a talajnak. 
Az évelők között biztos lesz veszteségem, ha mégsem, az kész csoda lesz. 
Mióta itt vagyok még nem volt ilyen hosszan vizes minden, ez az agyagos, kötött talaj nagyon nehezen fogja elnyelni a vizet és borzalmasan össze is tömörödik a sok víztől, ha ez kiszárad, olyanná válik majd mint a beton. 
Szerintem a veteményest is újra kell majd villázni, annyira ledöngölte a sok eső... 

kk_img_20240125_131414.jpg

kk_img_20240125_131429.jpg

kk_img_20240125_131454.jpg