Herkuló gyógyulós viszontagságai

Sajnos a CicaÚr nem evett se tegnapelőtt este, se tegnap reggel, pedig benne volt neki az antibiotikum a kajában. 
Felhívtam a dokit és mondta is, hogy nem mindegyik állat viseli jól ezt a fajta gyógyszert (Doxycare), ezért délben beszaladtam és hoztam másfélét (Clavaseptin), de ezt kétszer kell neki adni. 
Az első szemet rögtön bele is turmixoltam neki kajába és levittem és evett is rögtön, mind megette. 
Kicsivel élénkebb is volt a CicaÚr és tegnap volt simi is, kétszer is, meg dörgölőzés is a lábamhoz! Ilyen még sose volt, mert 1 méternél (illetve 70-80 centinél) sose engedett közelebb. Kizárólag az ablaknál volt simi. 
Bár azt hiszem, hogy a jég akkor kezdett megtörni, amikor egyszer megfogtam őt és átvittem egyik ablakból a másikba és ott kitettem, bár azóta nem engedi megemelni magát. 

Azt hiszem, nem megy pocsékba a maradék antibiotikum sem, mert azt megkapta a MókaKépű. neki is baja van, de őt aztán teljesen esélytelen megfogni. Bucira van dagadva a fél feje szegénynek, ezért megetettem vele a gyógyszeres kaját, hátha segít.
Sajnálom ezeket a kóborokat is, fáznak... tegnap látni kellett volna őket az udvarban. Mint a macskaszobrok, ott feszítettek a napsütésben a fekete gumiszőnyegeken (szerintem az átmelegszik) és napoztak. 

Megkérdeztem a műtétek árát is a dokitól, nem is lesz annyira vészes, csak javuljon fel kicsit Herkuló és akkor rendbehozzuk a fogait is és ivartalanítva is lesz. Akkor lesz egy szép, nyugis öregkora. Ki se kell menjen az udvarból. 

Ma reggel viszont már nem úgy mentek a dolgok, ahogy terveztem. Levittem neki a kaját, mert tegnap a vacsorához se nyúlt. Akart ő enni este, de szerintem megint érzékeny lett a foga, így a kaja ott maradt, ma reggel a MosogatóCicának adtam oda. 
Pedig nem volt meleg sem, csak langyos. A többiekét is melegítem pár napja a radiátoron, ebben a hidegben jó nekik, bár egyébként is szobahőmérsékletű szokott lenni a kaja, mert benn tartom, de most látom, hogy jól esik nekik, ahogy a meleg víz is. 

Visszatérve Herkulesre, ma reggel kilógott, a gyógyszeres kaja ott röhög lenn a pincében, ő pedig fenn falja a kaját a kóborokkal. Persze, hogy tettem ki neki is, ne tülekedjen ott és ne közös dobozból egyenek. Zabál... erre varrjatok gombot! Most nincs fogfájás. 
Egyébként tegnap olyan fura volt, borzasztóan recsegtette a fogait, még nem is hallottam ilyen hangot tőle sose. 
Ma reggel meg nagyon mondta a magáét, azt is nagyon recsegős hangon, de tuti magyarázott valamit. Viszont volt nagy szeretgetés, már néha azt hittem, hogy fel fog mászni a nadrágszáramon, nem lehetett otthagyni. Aztán elkezdett enni, gondoltam akkor én most már mehetek, megvolt a reggeli szertartás és amikor kinyitottam az ajtót, úgy kislisszolt, mint a huzat! Átvert a dörzsölt, vén, zsivány! Még kinézek és megpróbálom becsalni. 

Tegnap megjöttek a virágmagjaim is, nagyon örülök nekik. Majd hétvégén újra átnézem, hogy melyiknek kell hideghatás és beköltöztetem őket a hűtőbe. 

kk_img_20240110_165622.jpg