2023. DECEMBER

1-je:  0 fok volt kinn, úgy tűnik esett ónos eső is, mert a tuják nagyon le vannak hajolva. Remélem gyorsan leolvad...  Borult idő volt. Egész nap esett az eső... hideg volt, latyakos lett a hó... ennél ocsmányabb időt nehéz elképzelni. 

2-a:  1 fok volt reggel, borús idő, ami egész nap meg is maradt. Reggel is ködös volt, aztán délután 2 körül megint leereszkedett a köd, de legalább nem esett semmi végre... délutánig, aztán 6 körül eleredt megint az eső és zuhogott. 

3-a:  0 fok volt kinn reggel (-6-ot ígértek, nem jön ez össze mostanában). Enyhén felhős idő, de úgy nézett ki, hogy folyamatosan derül. Napközben változóan felhős idő volt, nap is kisütött párszor, de hideg volt, 0 fölé nem nagyon ment a hőmérséklet. 

4-e: -8 fok volt, derült idő. Napközben is hideg volt, 0 és -1 fok között mozgott, de estére is -1 maradt, nem hűlt lejjebb. 

5-e: -1 fok volt reggel, dara esett, látszódtak a nyomai. Borús idő volt. Napközben is borongós volt, hideg, fagyos. Du. 3-kor 1 fok volt az ablakban, de a talajon fagyos maradt. 

6-a:  0 fok volt reggel, borús idő, az éjjel esett a hó, kb. 3-4 centi. Napközben is borús idő volt, délben 3 fok volt, viszont délig legalább már nem esett semmi. Este nagyon erős esett, ami aztán átment havazásba. 

7-e: Zuhog a hó, fok  egész éjjel zuhogott. Biztos esett 10 centi... 1 fok volt kinn reggel az ablakban. Majdnem egész nap esett a hó, vagy havas eső, de olvadt is, mert nem volt fagy. Csupa latyak lett megint minden. Du. 1 órakor 2 fok volt és még esett a nedves hó. 

8-a: 0 fok volt reggel, derült idő. Nem esett semmi napközben, borongós volt és hűvös. Ki se mentem.

9-e:  0 fok volt reggel, borús idő. Délelőtt sűrű szitálás volt, a nap többi részében borús idő volt, de nem volt fagy. 

10-e:   0 fok volt reggel, borús idő. Szállingózik a hó. Délelőtt elkezdett erősen havazni. Délutánra állt el a hóesés, de olvadt is. Du. 2 körül 2 fok volt kinn. Estére nagy köd lett. 

11-e:  0 fok volt kinn reggel. Sorozatban már legalább ötödik napra -5-6 fokokat ígérnek, de szerencsére nincs olyan hideg. Estére eleredt az eső. 

12-e: Nagy köd volt reggel, borús idő, 1 fok. 

13-a: LUCA napja, egyben a Januárt jelképező hónap. 2 fok volt kinn reggel és szakadt az eső. Délelőtt is esett, dél körül állt el, borús maradt az idő, de nem fagyott. 4 fok volt délután. Estére nagy köd ereszkedett le, de nagyon halványan azért lehetett látni a távoli fényeket.  

14-e: (Február) 3 fok volt kinn reggel. Párás, enyhén ködös, nyirkos, borús idő volt. Napközben, kora délután felé kisütött a nap is végre, bár nem hosszú időre. Estére megint nagy köd lett. Nem volt hideg, se fagy. 

15-e: (Március) 0.9 fok volt reggel az ablakban, de a talajon fagyott. Néha kisütött a nap, de nem vitte túlzásba. Nem volt fagy, 4-5 fok volt napközben. 

16-a: (Április) -4 fok volt reggel, teljesen derült idő. Egész nap sütött a nap, de hideg volt. Délután 1-kor 2 fok volt kinn, de az árnyékos helyeken megmaradt a zúzmara a növényeken. Ha ez így lesz, akkor igen hideg, de napos, napközben kellemes áprilisra számíthatunk, sok faggyal. 

17-e:  (Május)  0 fok volt kinn, de a talajon fagyott, mert vastagon deres volt. Azt hiszem 1 fokot mindig le lehet vonni abból, ami az ablaknál van, mert elég magasan van az ablak. Derült idő volt, a légnyomás magas, 1025 hPa. Érdekes volt, mert egyik pillanatban kinéztem az ablakon és még csupa dér volt a kert, a másikban (fél 10 körül) pedig 4 fok volt kinn és leolvadt a növényekről a dér. Hirtelen felmelegedett az idő. 

18-a: (Június) -2 fok volt kinn reggel és elég nagy köd. Kicsit esett a légnyomás, 1023 hPa. Délre a köd egy kicsit feloszlott, de nem teljesen. Néha a nap is előbújt, de csak percekre. 1 fok volt kinn délben. Egész nap köd volt, délutántól megint nagyon sűrű lett, este már olyan volt, mint a tejföl. 

19-e: (Július) Ködös volt a reggel, de nem olyan sűrű, mint este volt. -1 fok volt kinn reggel. Egész nap ködös volt, egyállapotban volt az idő. 0 foknál nem ment feljebb. Estére is nagyon sűrű köd lett, a szilvafáig nem láttam el. 

20-a: (Augusztus) Ködös reggel, -1 fok volt kinn. Napközben 1 óra körül 1 fok volt kinn és kisütött a nap egy rövid időre, de újra elkezdett leereszkedni a köd, viszont a zúzmara a fákról leolvadt. Estére a köd feloszlott. 

21-e: (Szeptember) Reggel 1 fok volt, de a talajon deres volt. Napközben borús idő volt, délelőtt esett is egy kis eső, délutánra pedig ronda, nagy felhők jöttek és nagy szél támadt. Délutánra (4 körül) eleredt az eső, még este is esett (ömlött) és viharos szél fújt.  

22-e: (Október) Derült, de szeles reggel volt, csillagos volt az égbolt, de nagyon. 3,9 fok volt. A barométer hatalmasat zuhant 985 hPa. Napközben hatalmas záporok, havas záporok voltak, dühöngő szél kíséretében. Jöttek és mentek, közöttük még a nap is kisütött párszor. Estére kicsit elült a szél, de éjjel megint tombolt. 

23-a: (November) 1 fok volt reggel, borongós idő volt egész nap. Délután fél 2 körül elkezdett havazni. Fújt a szél is, de már nem volt olyan erős, mint előző nap. Egész délután és este szakadt a hó, a táj kifehéredett teljesen. 

24-e: (December) 1 fok volt kinn, olvadt a hó, óriási latyak és víz lett belőle, a kertben áll a víz. Napközben borús idő volt, délután 1 körül feltámadt a viharos szél, de estére enyhült kicsit.

25-e: 10,8 fok volt kinn reggel korán. Délelőtt is borongós idő volt, elég erős szél fújt. Kora délután megint viharossá fokozódott a szél, de legalább nem esett. Borús idő volt, de tavaszias meleg volt kinn, 12 fok volt a legmagasabb. 

26-a: 3,6 fok volt kinn reggel, derült idő. Kora reggel fenn volt még a telihold. A légnyomás emelkedett, 1002 hPa. Sütött a nap napközben, néha jöttek felhők, de alapvetően jó idő volt és nem volt hideg sem. 

27-e: 1 fok volt kinn reggel, teljesen derült, világított a telihold. Napközben is derült volt az ég, sütött a nap, 8 fok volt délben. 

28-a: 1 fok volt kinn reggel, teljesen derült volt megint, világított a telihold. Talajon az árnyékos részeken fagyott. Napközben sütött a nap, jó idő volt a napon, de árnyékban még délben is fagyos volt a talaj. 

29-e: -1 fok volt kinn, deres a határ, szép fehér volt minden, de pillanatok alatt leolvadt és a helyébe leszállt a köd. Egész nap ködös volt, délben 5 fok volt. 

30-a:  0 fok volt kinn, hatalmas köd. Dél körül feloszlott a köd, a nap is sütött kicsit. 5 fok volt. 

31-e:  -1 fok volt kinn, derült idő. A légnyomás egész magasan van (a múlkorihoz képest), 1010 hPa. Délelőtt kicsit kisütött a nap, de később beborult az ég. Du. 14 órakor 6 fok volt kinn.