Macskahelyzet

Ma reggelre megint esett a hó. Kb. 3-4 centi lehet, nagyon szép, tiszta, szűz hó, ahogy kinézek, még az úton se ment egy autó se ma reggel, még a vadászok se jártak erre. 
Szóval szép, de annyira elég lenne már a csapadékból. Ma egész napra esőt, ónos esőt és havas esőt ígértek, de még holnapra is. Szerintem ha tavasztól egészen őszig nem lesz eső, attól, hogy a kút kiürül (mint tavaly) nem kell félnem. Márpedig sanszos, hogy ezt a borzasztóan esős időt valami nagyon száraz tavasz és nyár fogja követni. Még mindig jobb lenne, mintha ilyen csapadékos maradna az idő. Ha ez így megy tovább, akkor veteményezés helyett iszapbirkózó versenyeket fogok szervezni a kertbe. 

Macskafronton a helyzet borzasztóvá kezd válni. A MókaKépű válogat... ő, aki lopakodó korában olyan mohón kapkodta fel itt nekem hátul egyesével a többiek által széthullajtott tápot, hogy egyszer még egy poloskát is felkapott, na ő válogat. 
Kitettem elé egy nagy doboz kaját és nem kellett neki. Ül és másikra vár. 
Nem adok másikat, majd ha éhes lesz, akkor eszik. Nehezen állom meg, de valahogy kordában kell tartanom őket, már így is a fejemre nőttek. 
A száraz kajára úgy néznek, mintha valami szemetet raknék eléjük... 2000 Ft felett van kilója és nem nézik ételnek. 

A Nyenyere (ez lett a kis dumálós új cica neve) teljesen beköltözött, szerintem elfoglalhatta valamelyik dobozt, mert ő az első reggel, aki megjelenik. Ahogy meghallja, hogy húzom a rolót, vagy akár csak a villanyt kapcsolom, már itt nyerereg és követeli a kaját, a simit és nagyon be szeretne jönni, de meg kell elégednie azzal, hogy helyet talált nálam. 
El kell majd vinnem ivartalaníttatni, de csak tavasszal, mert nem tudom őt hová tenni, amíg lábadozik. Be nem hozom, mert akkor az életben nem rakom ki innen többet és Böbe is kiborulna. Őszintén remélem, hogy addig nem fog tüzelni, ha igen, akkor lesz egy rakás kiscicánk is. De azt hiszem, hogy a Nyenyere még fiatal cica lehet, mert elég kicsike. Herkules viszont már szagolgatta őt... sikerült lekapni a CicaUrat a kidugott nyelvével, hogy le nem fagy neki ebben a hidegben. :)))))

kk_img_20231205_133459.jpg

Ez pedig a Böbe, na neki aztán esze ágában sincs kimenni. Egész nap benn tanyázik, néha látványosan unatkozik, olyankor kilököm egy kicsit az udvarra és akkor engedem be, amikor már fázik a MacskaBunda. Elzával ugyanígy szoktam, amikor már kényszeresen dörömböl az ajtón, akkor kitessékelem. Nem állapot ez a bent se jó, meg kint se jó. 

kk_img_20231205_140058.jpg

kk_img_20231205_140118.jpg

 Elza állandóan dörömböl, ha éhes, ha menni akar kifelé, ha unatkozik, ezért mostanában megint kidörömbölök válaszként. Legutóbb ettől abbahagyta egy időre a dörömbölést, de alapvetően Elza kommunikációs eszköze az ajtó lett. :))))
Itt Elza a bungiban ül, amit a Böbének vettem, de nem kellett neki, Elza meg imádja. Itt most valamiért nagyon rosszarcú, ki tudja mi baja van megint, Elza folyton pukkad valamiért és nagyon irigy is a Böbére és minden az arcára van írva. Egyik cicámnak sincs ennyi arckifejezése, mint Elzának... és mondja valaki, hogy nincs ezeknek lelkük! 

kk_img_20231206_075741.jpg