2023. NOVEMBER

1-je:  Reggel fél 9-kor még 8 fok volt kinn. Sütött a nap, csendes idő volt. Napközben elborult kicsit, de később megint kisütött a nap. Du. 4 órakor 13 fok volt kinn. 

2-a:  8 fok volt kinn reggel, derült, csendes idő, pár felhő akadt csak az égen. Csodaszép kék ég volt, napsütés, de hűvös szél fújt délelőtt. Délben 15 fok volt. 

3-a:  13 fok volt kinn reggel, borús idő és viharos szél fújt kinn. A légnyomás nagyon lenn volt: 987 hPa. Délelőtt eleredt az eső is, sűrű szitálás volt. 
Délutánra csendesedett a szél, de borús volt és még délután is esett az eső. 

4-e: 8 fok volt reggel 8 órakor, borús, néha 1-1 percre kisütött a nap is, de nagy felhők jöttek. Délelőtt esett az eső, hűvös volt, délben is csak 11 fok volt. Délutánra kisütött a nap, de hűvös maradt az idő. 

5-e: 8 fok volt reggel 8 órakor, borús, zuhogott az eső... nagyon elég lenne már. Ítéletidő tombolt, viharos szél és az eső nem állt meg egész délelőtt. Délben 11 fok volt kinn. Délután elállt az eső és a szél is, de nem derült ki az ég. Este a légnyomás 986 hPa, a béka segge alatt van még mindig. 

6-a:  6 fok volt reggel, derült, csendes idő. Emelkedett a légnyomás végre, 999 hPa, de ez még mindig alacsony.
Napközben sütött a nap és elég jó idő is volt. Hőmérsékletet nem mértem délben. Du. 16 órakor 11 fok volt. 

7-e: Derült, hűvös reggel volt, 3 fok. A barométer 1007 hPa-t mutat, megy felfelé, ez jó. 

8-a: Reggel zuhogott  az eső... a változatosság kedvéért. 8 fok volt kinn. Napközben kisütött a nap, néha elfelhősödött, de inkább derült idő volt. Fújt egy ki szél. Du. 1 órakor 12 fok volt kinn. 

9-e:  0 fok volt kinn reggel, nagy párásság, a völgy fölött úszott a köd. A talaj szintjén fagyott is, deres volt a határ az idén másodszor, pedig már november közepe felé haladunk.

kk_img_20231109_070634.jpg

Napközben 12 fok volt, többnyire sütött a nap. 

10-e:   Borongós reggel, 3 fok volt. Délutánra beborult teljesen és eleredt az eső (a változatosság kedvéért). 

11-e:  6 fok volt reggel, borús, párás, ronda idő. Egész nap esett az eső. 

12-e: Reggel még borongós volt az idő, de később kiderült és egész nap sütött a nap. Nagy szél fújt, délutánra kicsit elült. Du. 3 órakor 9 fok kinn, a szél elég hideg érzést okozott. 

13-a:  Borongós idő volt, olyan semmilyen, de a fejem fájt.  

14-e: 8 fok volt reggel, borult idő, párás, esett az eső is. Délelőtt is esett valamennyi eső, borult volt az ég és nagy szél támadt. 

15-e: 9 fok kinn reggel, borús, de 9 óra felé már kezdett kiderülni az ég. Napközben megint borongós volt az idő, du. 1 körül nagyon erős, viharos szél támadt. 12 fok volt. 

16-a: 3 fok volt reggel, derült idő, éjjel is derült volt. 

17-e: 7 fok volt kinn reggel és esett az eső. Tele van már a puttonyom vele. Délutántól esett az eső... a Mátrában hó. 

18-a: Reggel 0 fok volt az ablakban, de a talajon fagyott, deres volt a fű. Nem tartott sokáig, de napközben is kellemetlen idő volt. Napos délelőtt volt, változóan felhős délután, fél 3-kor 9 fok volt kinn, de egész nap nagyon erős, kellemetlen, hideg szél fújt.

19-e: -2 fok volt kinn, nem lett olyan hideg, mint amit ígértek (-5 volt az előrejelzésben). Napközben sem volt jó idő, borús volt, de legalább már nem esett. 

20-a: 4 fok volt reggel borongós. Du. 1 órakor 11 fok volt kinn, valamikor a délelőtt folyamán az eső is esett, csak nem vettem észre mikor, viszont minden vizes volt. 

21-e: 4 fok volt reggel borongós és egész nap is borongott, nem volt jó idő, de nagyon hideg sem... olyan novemberi, ahogy kell. 

22-e: 1 fok kinn hajnalban. Valószínűleg borult, mert nem lehetett látni a csillagokat az égen és párás is, a távoli fényeket megfakította a köd. 

23-a: A beígért -6 fok helyett  fok volt reggel, borongós idő. Délben 5 fok volt, délután fél 4-re  4 fok volt és jobbára kiderült az ég. 

24-e: 6 fok volt kinn reggel, borús, nem látszanak a csillagok. Reggel 8 előtt hatalmas, viharos szél támadt és csak úgy rohantak a felhők az égen. 

25-e: 0 fok volt reggel, borús idő. Napköznem változóan felhős idő volt, néha a nap is sütött, nem volt rossz idő. 

26-a: 24,8 fok volt reggel kinn, erős fagy, derült idő. Napközben napos, néha elfelhősödős, szeles, hűvös idő volt. Du. fél 3-kor 3 fok volt kinn. 

27-e: -1 fok reggel borús, szállingózott a hó. Nem esett sok, mintha porcukrot szórtak volna az éjjel. Egész nap hűvös, borongós idő volt. 

28-a: 1 fok volt reggel, esett az eső... már megint. Esős, posvány idő volt egész nap. Du. fél 3-kor 2 fok volt, de érdekes módon hószagot éreztem, amikor kiszagoltam az ablakon. 

29-e: 0,4 fok volt reggel, borús, de legalább már az eső nem esett. Délben 2 fok volt, délután kicsit a nap is kisütött, este 9 körül -3 fok volt és derült idő, nagyon világított a Hold. 

30-a:  -2 fok volt kinn, borús idő. -7 fokot ígértek, de most sem lett annyi, szerencsére. de. fél 10 körül elkezdett esni, először hódara, aztán havazásba ment át.