2023. OKTÓBER

1-je:  11 fok volt kinn, borús, nagyon párás, igazi őszies reggel. Napközben jó meleg volt, 22 fok, bár kicsit nehezen sütött ki a nap. Du. 17 órakor még 17 fok volt. 

2-a:  7 fok volt kinn ma reggel. Derült, napos idő. Napközben jó meleg volt, napsütés, rövid ujjúban voltam kinn a kertben.

3-a:  8 fok volt kinn reggel, csípősen hűvös, de derült, napos. 24 fok volt napközben, napsütéses, gyönyörű őszi idő. 

4-e: 13 fok volt kinn reggel, borús, csendes idő. Napközben sokkal jobb idő volt, mint amit ígértek, a hőmérsékletet nem mértem, de 20 fokon felül lehetett. Gyakran kisütött a nap. 

5-e: Éjjel derült volt az ég, sok csillagot láttam, reggelre 6 fok volt már csak és kicsit borús lett az ég.  Napközben kisütött a nap, szép, derült, csendes idő volt. Sütött a nap, de nem volt túl meleg. Nem érte el a 20 fokot. 

6-a:  7 fok volt reggel, derült. Egész nap sütött a nap, de délben csak 16 fok volt, délután kicsivel melegebb. 

7-e: 6 fok volt reggel, napközben kellemes meleg idő. Délelőtt fátyolos volt, de azután kisütött a nap. 

8-a: 15,8 fok volt reggel! Októberben... persze már nem tart sokáig, mert holnapra 1 fokos reggelt ígérnek, majd Böbe megmutatja, ha benn alszik, akkor tényleg hideg reggel várható. (Nem aludt benn.) Napközben borongós idő volt, eső is szemerkélt egy kicsit, de nem volt lényeges. Viszonylag meleg volt, nem volt rossz idő, néha a nap is kisütött, változékony volt. A legmagasabb hőmérséklet 19 fok volt.  

9-e:  3 fok volt reggel, derült ég, csendes idő. Napközben beborult az ég, délután 2-kor 12 fok volt csak és eleredt az eső, de inkább csak szemerkélés volt. 

10-e:  8 fok volt reggel, borús idő. 13 fok volt du. 2 órakor, napközben is borús idő volt, de ezt valamiért úgy szeretem. Száraz, őszi hűvös ború... 

11-e:  10 fok volt reggel, borús, csendes idő. Napközben kisütött a nap, 20 fok volt, megint előjöttek a poloskák és rengeteg légy... 

12-e: 10 fok volt reggel, derült idő. Már olyan későn kel fel nap... Délben 19 fok volt, sütött a nap, bár kicsit fátyolos volt az ég. Szép idő volt. 

13-a: 14 fok volt kinn, borongós reggel, mintha esett is volna az eső. Napközben kisütött a nap, 22 fok volt. 

14-e: 9 fok volt kinn, derült reggel. Napközben nagyon jó idő volt, sütött a nap és meleg volt, rövid ujjúban lehetett lenni. Még du. 5 órakor is 19 fok volt kinn.  

15-e: 13 fok volt reggel, borús idő, esett az eső. Nagyin erős hidegfrontot ígértek, de úgy tűnik még nem ért ide a hideg része, csak az eső. Délelőtt esett kicsit az eső, de nem volt annyi, amennyit ígértek és a szél se volt akkora és hideg se volt nagyon. 

16-a: Ma reggelre már csak 1 fok van kinn. Derült az ég. Du. 1 órakor 11 fok volt kinn, napsütés és elég nagy szél. 

17-e: 0 fok volt ma reggel az ablakban, de talajmenti fagy volt, mert deres a fű odakinn. Ezen az őszön ez az első fagyos reggel. Derült idő van, csendes. Napközben napos, de hideg, szeles idő volt. Hőmérsékletet délben nem mértem, de délután 6-kor 8 fok volt kinn és beborult az ég. 

18-a: 0 fok volt reggel, derültnek látszott az ég reggel 5-kor, mert csillagos volt. Napközben is végig sütött a nap, de nem volt meleg. Du. fél 3-kor 13 fok volt kinn, de nagyon szép idő volt. 

19-e: 6 fok volt kinn reggel, borús idő és fújt a szél. Sokkal hidegebb érzet volt, mint ami valójában volt.  Esett az eső, majdnem egész délelőtt, sűrű szitálás volt. Kellemetlen idő... du. 13 órakor csak 8 fok volt kinn. Szeles, szitálós, borús...

20-a: 10 fok volt reggel, borúd idő. Később - hellyel-közzel - kisütött a nap, du. 2-kor 24 fok volt, enyhén fátyolos idő. Napközben időnként elég erős szél fújt. 

21-e: 20,2 fok volt kinn reggel 6-kor. Ez azért már tényleg nem normális! Borús volt az idő, kis szél fújt. A légnyomás nagyon alacsony: 993 hPa. Napközben többször esett az eső, de pár percre még a nap is előbúj, estére pedig beborult teljesen és eléggé eleredt. Egész este zuhogott az eső. 

22-e: 15,5 fok volt kinn reggel, éjjel esett az eső. A légnyomás kicsit emelkedett, 997 hPa, de az idő még most is borús. Reggel negyed 8-kor ömlött az eső. Napközben is borús idő volt, nem volt hideg, délutántól pedig kisütött a nap is. 

23-a: 7 fok volt kinn reggel, derült, csendes, párás idő. A légnyomás nagyot emelkedett (végre), 1008 hPa. Napközben meleg idő volt, rövidujjúban dolgoztam kinn a kertben. 

24-e: 8 fok volt reggel, derült idő. napközben fátyolossá vált, délben 16 fok volt és délután 4-kor is ugyanennyi, de akkorra beborult és eleredt egy gyenge eső. Bezavart a kertből...

25-e: 14 fok volt kinn, teljesen elborulva, esett az eső. A légnyomás visszaesett 996 hPa-ra. Ronda idő, kivégezte a kertészkedésemet. Délelőtt kisütött a nap, de minden vizes volt, nem lehetett kimenni a kertbe dolgozni. Du. 14 órakor 17 fok volt, változóan felhős éggel. 

26-a: 10 fok volt reggel, borongós. Délutánra kisütött a nap is, de hűvös volt. 

27-e: 11 fokvolt reggel, folyamatosan zuhogott az eső.  A légnyomást nem is emlékszem mikor láttam ennyire alacsonynak utoljára: 990 hPa. Délben még zuhogott az eső, megállás nélkül és viharos szél támadt. 15,7 fok volt kinn. 

28-a: 8 fok volt kinn, kicsit felhős, de néha kisütött a nap is. Végre nem esik. 
Napközben zömében sütött a nap, jó meleg idő volt. Néha beborult az ég és úgy nézett ki mindjárt esni fog, de nem esett. Du. fél 5-kor még 15,5 fok volt. 

29-e: 5 fok volt reggel, párás reggel volt, derült ég. Később kicsit fátyolossá vált, de azért sütött a nap. napközben is sütött a nap, megint rövidújjúban ásóvilláztam, de kb, egy-két óra volt csak meleg. Nehezen melegedett fel és hamar vissza is süllyedt a hőmérséklet. Napközben a szél is feltámadt egy kis időre. 
Du. 16 órakor 17 fok volt még kinn és már elkezdett szürkülni... na ezt nem szeretem. 

30-a:  Derült, enyhe reggel volt, hőmérsékletet nem néztem. Dél felé elfelhősödött kicsit, 20 fok volt kinn, eléggé fújt a szél. 

31-e:  12 fok volt kinn reggel, borult idő és egyre borúsabb. Nyugat felől nagy felhők érkeztek folyamatosan. Délelőtt esett az eső, aztán délután 2-kor jött egy újabb nagy borulás. Esti sötétség lett, dörgött-villámlott és esett egy nagy eső. Du. 3-kor 14 fok volt.