Apró-cseprő macsek ügyek és egyéb zőccségek

Macskafronton a helyzet az, hogy itt kérem szépen valaki előszeretettel harapdos. 
Szerintem Elza fura lemenése a lépcsőn is már ettől lehetett, de valamelyik reggel láttam meg a hátán, hogy hiányzik a szőr és a lyukat, ami nagyon is hasonlít arra a lyukra, ami Böbe oldalán volt. 
Nem nagyon engedte közelről megnézni se, de azt láttam, hogy kicsit sárgás, tehát lehet, hogy már gennyes volt és kifakadt, vagy kifakasztotta magának, nem tudom. Mindenesetre le akartam fertőtleníteni neki, de kenegetésről szó se nagyon lehetett, ezért fogtam a CicaNéni nyakát, lenyomtam a földre és jól leöntöttem a sebet betadinnal. Hogy aztán mennyit ér majd, azt nem tudom, de majd minden nap húsvétolunk és meglocsolom az Elzut. Amúgy jól van, szerintem ezzel nem lesz olyan gond, mint a Böbinél volt.

Böbike meg éppen utálkozik, mert őt meg lecsöpögtettem bolha és kullancs elleni cseppekkel. Egyébként nagyon megjött a KisCsóka étvágya, amióta kigyógyult a harapásból. Rákapott a LIDL-es Coshida-ra, a szív alakú dobozos kajákra és azt eszi. Egész dobozzal is megeszik, pedig eddig sose volt ilyen, mindig Herkules volt a konyhamalac, ő ette meg a Böbe maradékait, persze így jól járt, mert mindig többet kapott. 

Herkules egyébként mindent eszik, csak egy-két fajta van, amit nem szeret. Pl. a Winstonból a vadasat nem szereti. Az általánosságban elmondható, hogy a marhásat egyikük sem szereti, egyik márkájú cicakajából sem. 
A két csavargó kosztos (a Mosogató és a Zoknis-MókaKépű) pedig olcsóbb kaját kap, de ők is naponta kétszer esznek. Olyanok, hogy órát lehet hozzájuk igazítani, minden reggel 6-kor és délután 5-kor megjelennek enni. A Mosogató Cica  nagyon falánk, ő követeli a kaját, alig tudom kitenni neki az edényt, mert már akkor falna, amikor még a kezemben van. 
Minden alkalommal ott harcolunk az ablakban, mert egyszerűen nem tanulja meg, hogy tulajdonképpen ő állja el a saját kajája útját. Mindig el kell taszigálni őt, de olyan ereje van, csupa izom az a macska és hatalmas is. 
Valamelyik nap megharapta a kezemet, mert erősebben toltam el onnan, de nem erősen harapott, csak megfogta a kezem. Nem is tudom, hogy azokkal a hegyes, erős agyarakkal, amik a szájában vannak, hogy tudott olyan finoman harapni, hogy nem is éreztem szinte a fogai hegyességét. 
Elza is harap szeretetből is, de még az is erősebb, mint ahogy a Mosogató megfogta a kezemet. Szóval tudja a cica, hogy engem nem szabad bántani. 

Elzát a legnehezebb etetni, ő nagyon nagy gourmet lett, alig van pár fajta, amit megeszik és azokat se mindig. Már nem aggódok rajta, majd éhes lesz és akkor eszik. Eleinte bontogattam neki, most már nem. Ha nem eszi meg ami előtte van, akkor megeszik a többiek, ő meg majd kap enni a legközelebbi étkezéssel és ha akkor sem, akkor úgy járt. 
Száraz mindig van kitéve neki, nagyon mérges tudok lenni, amikor ül két tele tányér kaja fölött és látványosan éhezik nekem. 

A kertben még mindig rengeteg paradicsom van, már nem is tudom mi legyen velük. Már nem kell több, mert ugyan berakhatnám, de minek? Nem fogyasztok annyit. Az idén rengeteg termés volt szinte mindenből, a borsó volt az egyetlen, ami nem sikerült. 

Levettem megint egy paradicsomot... 72 deka, nagyon durva, nem? 

kk_img_20230903_133707.jpg

Életemben először (hacsak be nem jönnek valami korai fagyok), lesz káposztám. Még soha nem ültettem káposztát. 
Úgy néz ki, hogy kettő biztosan befejesedik, a lilákat nem tudom, majd meglátom. 
Cékla is lesz, még ez vár majd berakásra és a birsalma és ezzel ennek az idénynek vége is lesz, de a birsalmára még várni kell. 

kk_img_20230901_074837.jpg

kk_img_20230901_074846.jpg

kk_img_20230901_074809.jpg

És okrám is van, az igaz, hogy nem ettem belőle. Mondhatni az okrát szinte csak azért ültetem, hogy legyen okra magom... de ha nem ültetnék, akkor meg akarnám enni, abban biztos vagyok. Két palántát ültettem ki, az egyiken már volt is száraz tok és ezt is hagyom, hogy megérjenek a magjai. 

kk_img_20230831_063747.jpg