2023. AUGUSZTUS

1-je:  12 fok volt reggel, hűvös, de derült csendes, napos reggel. Napközben is derült,napos idő volt, kicsit szeles. Estefelé elkezdett felhősödni.

2-a:  17 fok volt reggel, borús, mintha eső készülődött volna. A barométer 1000, kicsit esett. Napos, meleg idő volt napközben is, de nem kánikula.

3-a:  14 fok volt reggel, derült, csendes idő. Napközben borongóssá vált az idő, néha kisütött a nap, de inkább felhős volt. Du. 1 óra-or 27 fok volt kinn. 

4-e: 16 fok volt kinn kora hajnalban. Még sötét volt, amikor kitört a vihar és egész reggel esett, dörgött-villámlott. Még 7 óra után is sötét volt kinn, annyira borús volt az ég, hatalmas eső volt. 
10 óra körül már sütött a nap. Napközben hol kisütött, hol beborult, de nem esett. Du. fél 2-kor 25 fok volt. 

5-e:  Hajnaltól egészen reggelig viharok sorozata jött, iszonyú mennyiségű esővel, dörgéssel-villámlással, igazi Armageddon. A szél nem lehetett nagyon nagy, mert nincs nagyon szétverve a kert. Az utcában viszont kidőlt egy szilvafa, de az szerintem a meggyengült talaj miatt, egy lejtőn állt. 19 fok volt reggel. 
Benn 85% a páratartalom, gondolom kinn is, mert minden nyitva van. A légnyomás: 999 hPa. Gyilkos fülledtség volt egész nap, ilyet még itthon nem is éreztem soha. 

6-a:  19 fok volt reggel, szakadt az eső. Éjszaka óta folyamatosan esett az az eső, megint irdatlan mennyiségű víz jött le. 
Napközben az eső elállt, de egész nap borús, őszies és hűvös idő volt. 19 foknál nem ment feljebb. Estére szél támadt. 

7-e: 14 fok volt reggel, felhős idő. Napközben is felhős volt, néha kisütött a nap, de csak percekre. Du. 1 órakor 19 fok volt, de sokkal hűvösebbnek lehetett érezni, mert viharos szél fújt. Du. 4 órakor már csak 15 fok volt. 

8-a: 11 fok volt reggel, derült idő. Délelőtt is sütött a nap, pár bárányfelhő volt az égen, de 10 órakor csak 18 fok volt kinn. Napos idő volt, de hűvös egész nap. 

9-e:  Hideg  volt a reggel ezen a napon is, 10 fok volt. Derült, pár felhő volt csak. Emelkedett a légnyomás: 1009 hPa, a páratartalom magas: 80%
Napközben borongóssá vált az idő, du. 1 órakor 23 fok volt. 

10-e:  13 fok volt reggel, derült idő. Napközben szép, napos idő volt, nem néztem a hőmérsékletet, de délben kimentem kicsit gyomlálni és azt hittem leég a hátamról a póló... Este 7-kor 23 fok van. 

11-e:  9 fok volt reggel, derült idő, szél sem volt. 

12-e: 13 fok volt reggel fél 8 körül. Napos, derült idő. Jó meleg volt. 

13-a: 12 fok volt reggel. Napos, derült idő. Jó meleg volt. Du. fél 4-kor 29 fok volt.  

14-e: 14 fok reggel, derült, napos. Napközben kánikula, enyhe szél fújt néha, az jól esett. 

15-e: 14 fok reggel, derült idő. Kánikulás, meleg nap volt ez is, délután elfátyolosodott az ég.

16-a: 17 fok van kinn. Derült az ég, nagyon kellemes a reggel, mégis őszies a hangulat. 

17-e: 19 fok reggel, borús idő. Napközben is borongós volt, néha sütött ki a nap, elég nagy szél fújt. Nem volt túl meleg, amikor nem sütött a nap. Jó kertészkedő idő volt. Késő délutánra eleredt az eső, de nem esett sok.

18-a: 19 fok volt reggel, kicsit felhős, enyhe szél.

19-e: 19 fok volt reggel, felhős, enyhe szél. Egész délutánig felhős idő volt, 3 körül sütött ki a nap. Nagyon fülledt, párás idő volt. 

20-a: 17 fok volt reggel, derült idő. Nagyon nagy a páratartalom még mindig. 

21-e: 17 fok volt reggel, derült idő. Napközben is napos idő volt, 32 fok, nagyon nagy a páratartalom. Este 88%-on állt a mérő. 

22-e: 17 fok volt reggel, derült idő. A barométer 1012-t mutat, a  páratartalom 82%. Du. 13 órakor 31 fok volt kinn. Napos, szellő van csak, kék ég, 33 fokig ment fel a hőmérséklet. 

23-a: 18 fok volt reggel, derült idő. Szellő se fújt. Napközben 31 fokig ment fel, mert délután kicsit elfelhősödött az ég. 

24-e: 18 fok volt reggel, észak felől ide húzódott egy nagy köd... nagyon őszies reggel volt, ahhoz képest, hogy napközben pedig kánikula az ígéret. 

kk_img_20230824_061133.jpg

8 óra körül elkezdett kisütni a nap, de a köd elé húzódott... nem bántam, annál később kezd felhevülni minden.
Végül - az előrejelzések ellenére - nem volt kánikula. 29 fok volt a max. hőmérséklet és 80% alá esett a páratartalom is. Nagyon szép idő volt.  

25-e: 16 fok volt kinn reggel, ez nagyon jó, mert alaposan ki tudtam hűteni a házat. Kicsit bárányfelhős az ég, jó, hogy nem kezd azonnal ezerrel tűzni a nap reggel. 9 körül egészen elfelhősödött. Délre kisütött a nap, 28 fok volt. 
Délutánra 30 fokig ment fel a hőmérséklet, de nagyon fülledt volt az idő. 

26-a: 18 fok volt kinn, derült, csendes idő.  Délután 34 fokig ment fel a hőmérséklet. 

27-e: 19 fok volt kinn, derült, csendes idő. Enyhe szellő fújt, egy kicsit át tudta szellőztetni a házat. napközben 33 fokig ment fel a hőmérséklet, de a páratartalom nagyon magas, 82% még mindig. A barométer 1002-n áll. 

28-a: 18 fok volt kinn, derült, csendes, szellő se nagyon... Remélem tényleg ez az utolsó kánikulás nap, mert  már nagyon tele van a puttonyom. 
Egész nap masszívan tartotta magát a 34 fok, időnként viharos szél támadt, de olyan hangosan süvítős. Du. fél 6-kor 33 fok volt. 

29-e: 20 volt reggel... elvileg megjött a lehűlés, eddig ez volt a legmelegebb reggel, amióta tart a kánikula. Dörgött, villámlott 10 percig, esett 6 csepp eső és kész. Várom a lehűlést. 
Délben 26 fok volt, kicsit morajlott az ég, borús volt, de nem esett. 
Fél 2 körül jött egy csodás zivatar, vagy inkább nyári zápor, volt ugyan némi égzengés, aminek a visszhangját a Mátra olyan szépen visszaverte, de nem volt se szélvihar, se égszakadás, se Armageddon. A levegő viszont végre tényleg lehűlt. 

30-a:  16 fok volt reggel korán 5 óra körül. Borús, csendes idő, az éjjel esett az eső, mert minden nedves kinn. 
Du. 1 órakor 25 fok volt kinn, de benn még mindig meleg van és nagyon párás. Még most is 80% fölött van a páratartalom... utálom már ezt a nyarat úgy, ahogy van. Este akkora telihold volt, mint egy nagy sajt, nagyon erős volt a fénye. 

31-e:  15 fok volt reggel, enyhén felhős ég. 25 fok körüli hőmérséklet volt napközben, hol napos, hol felhős. Még mindig nagyon magas a páratartalom.