NemKertész - betojt a gépem

Valamiért mostanában sokszor előjön az a mondás, hogy: "Ha meg akarod nevettetni Istent, akkor meséld el neki a terveidet." 
Így lett ez most is. 
Gondoltam itt van ez az 5 nap szabi és majd hogy gatyába rázom én a kertet... ehhez képest eddig kb. mindent csináltam, csak a kertet nem. Na jó, gyomláltam elég sokat tegnapelőtt és tegnap is, de tegnap megint beűztek a szúnyogok, mert csak késő délután jutottam ki. Egy félórát bírtam és 3 bazi nagy csípéssel gazdagabban jöttem be és bevallom, nekem már tele van az összes puttonyom a vakarózással ezen a nyáron. Ha választani lehet a tavalyi szárazság és eközött a fülledt, párás borzalom között ezzel a tengernyi vérszívóval, akkor inkább a tavalyi. Bármilyen meleg sokkal viselhetőbb, ha alacsony a páratartalom, de ez az idei nyár... várom, hogy vége legyen. 

De nemcsak ez akadályozott a kertészkedésben, hanem az is, hogy a gépem fogta magát tegnap és azt mondta katt és leállt. Annyira leállt, hogy úgy tűnik áramot se kap.
Persze nem volt ez minden előzmény nélkül, már hónapokkal ezelőtt fel voltam készülve, hogy venni kell egy új gépet, mert régóta vacakolt az akkumulátora, néha nem ismerte fel a magáénak és néha kikapcsolt.
Az az igazság, hogy borzasztó nehezen válok meg a cuccaimtól, nem vagyok az a típus, aki mindig mindenből újat vesz. 
Most pedig ahelyett, hogy legalább lementettem volna a cuccaimat, bejöttem a gyomlálásból és hűsölésként inkább játszottam. Ez lett a vége, szóval vagy le kell valakivel mentetnem a gépről valahogy a cókmókot, vagy meg kell csináltatnom annyira, hogy legalább elinduljon. 
Van persze mentésem, de az utóbbi pár hónap, kb. május-júniustól nincs meg, (majd ellenőriznem kell) de nemcsak a képeim, hanem semmi... 
Szerintem az akku vagy a csatlakozó, esetleg valamelyik ventilllátor mondhatta be az unalmast, mert totál se kép se hang, nem úgy mint a viccben a kínai TV szerelővel. (Hang van, kép nincs). 
Amúgy imádom ezeket a magyar nyelven és a hangzásain alapuló vicceket, a kedvencem a finn kidobóember: Hallja-e menjen innen! :)))) 
De még van vagy száz ilyen. 

Szóval pl. a nyári kerti képeimről egy deka mentésem sincs, de a desktop-om is tele van cókmókkal ésatöbbi. Jah és a lényeg, hogy benne ragadt a meghajtóban a CTP DVD-m is, mert éppen játszottam, amikor leállt a lelkem... és az aktuális játékomról sincs mentésem. Este a DVD-t kiszedtem, mert van az a pici lyuk a meghajtón és tűt dugtam bele, az kinyitja a meghajtót. 
Ennek az lett a következménye, hogy abba kellett hagynom a kerti teendőket, emberformára hozni magam és elmenni venni egy új gépet, mert nem vagyok el nélküle, nálam nagyobb internetfüggő szerintem a világon sincsen.
Ezt már az új gépen írom és remélem, hogy idővel majd megszokom a kurva í betű helyét is a billentyűzeten, meg a monitor színeit is. Ami azt illeti nem valami szép... a képernyőnek más a színvilága mint az előző gépemé volt (Dell), cserébe viszont egy bivaly, van benne 16 Gb RAM és a neten meghirdetettekhez képest egészen épeszű áron vettem (HP).  A Dell-t már nem fizetem meg, annyira drága. 
Viszont nincs benne DVD meghajtó, vennem kell egy külső meghajtót a játék miatt.

Emiatt ma reggel kinyargaltam a kertbe és kb. mindent lefotóztam, mert mi van, ha nem tudom kinyerni a képeimet a régi gépről (bár ezt azért nem hinném), de biztos, ami biztos.