Szombati munkálkodás

Böbike kis popsiját tegnap úgy kellett kitenni, mert itt tespedt benn a fotelben. Reggel kiment egy kicsit, aztán bejött és maradt. 
Én majdnem egész nap kinn tevékenykedtem az udvaron, ezért még délelőtt kitettem a szűrét, ha én is kinn vagyok, akkor nincs félnivalója és jobb, ha egész nap kinn van, mintha este kezdi nekem a műsort. 
Persze így se maradtam előadás nélkül, mert azt a hontalan, boldogtalan és űzött képét kellett néznem egy darabig, (aki ki lett rakva a zöld fűbe és napsütésbe, jajjajjaj) pedig még a kinti fotelbe is feltettem őt, de mély undorral leugrott róla... nehogy már én szabjam meg, hol feküdjön. 
Aztán hátra mentem kiszedni a zöldbabot és ott talált magának búvóhelyet közte, na meg játszóteret is, mert ahogy szedtem ki a babot meg a füvet, ő úgy kapkodott utána. :)))) 
Este meg alig tudtam becsalni. 

Újabban már a MókaKépű is itt tanyázik az udvarban, (újabban Zoknis), de ezen a képen látszik, hogy miért mókás az ábrázata. 

kk_img_20230812_145235.jpg

Elza is nagyon jól érzi magát, de biztos vagyok abban, hogy ő harapta meg a Böbét, mert a Böbi retteg tőle. Az udvaron kerülik egymást és látom Elza szemében, hogy valójában gyűlöli a Böbét. Nem tudom létezhet-e az állatok között irigység, de Elzán látszik, hogy tisztán érti, hogy Böbe benn lakik, ő meg a verandán és nem tetszik neki a helyzet. 

kk_img_20230811_075610.jpg
Még péntek délután kaszát ragadtam és belül levágtam az összes füvet a kertben, most megint rendezett a kert, megint nagyon megnőtt a fű a sok esőtől. Majdnem magba mentek a disznóparéjok is. Az idén ez a sok kaszálás borzasztó, de hát ez van.  

kk_img_20230811_184629.jpg

Levettem két nagy cukkinit is és kinn a teraszon szépen meghámoztam, kibeleztem, összekockáztam és megint főztem belőle fűszeres cukkinikrémet, amiből egy adagot kivettem és azt terveztem, hogy majd megeszem pirítóssal, de annyira finom volt melegen is, hogy a felét kanállal csak úgy magában felzabiztam. 
A többit üvegekbe raktam, 4 kis üveggel lett.
Ha megint megromlik, akkor nagyon mérges leszek.
Annyi a különbség a leírt recepthez képest, hogy most tettem bele egy pici tartósítót, mert tavaly a fele megromlott, illetve most vágtam bele két nagy zellerlevelet is és az a zellerlevél nagyon jót tett neki, ki is pótolom az eredeti receptet. 

Itt kezdett éppen felforrni

kk_img_20230812_181503.jpg


Reggel szedtem egy marék katángkóró virágot is és egész nap kinn ázott a napon vízben. 
Foglalkoztatnak ezek a virágesszenciák, ezért gondoltam kipróbálom. A katángvirág itt volt az orrom előtt, bár ahogy estefelé utánaolvastam, nekem éppen arra a hatásra nincs szükségem, amit ez a katángesszencia kivált. 
Végül csak egy picit tettem el belőle, egy fél decis üvegben, a fele az esszencia, a fele vodka. Ez így is az ANYA esszencia lett, csak pár cseppenként kell felhasználni. 

kk_img_20230812_112602.jpg

Ki fogok még próbálni többet is, de majd veszek hozzá valami jobb fajta konyakot, mert a Bach virágesszenciák azzal vannak tartósítva. Tulajdonképpen ez majdnem homeopátiás szer így, abból a szempontból, hogy valójában a nem mennyiségében van benne a virág, hanem a hatásában. 
Olvastam már Masaru Emoto vízkísérleteiről is, ami szintén idevág és nagyon érdekes. Kéne már venni egy mikroszkópot és megnézni, hogy úgy van-e. 
Ha ugyanis megnézzük a Wikipédiát, akkor bizony eléggé megkérdőjelezik amit csinált, de a materialista felfogás mindig a lejárató fogásokat alkalmazza. Viszont sehol nem olvastam arról, hogy a materialista alapokon nyugvó tudomány valaha is hivatalosan megcáfolta volna, pedig szerintem nagyon egyszerű lenne, hiszen csak meg kéne nézni azokat a jégkristályokat. 
Büdöskén gondolkodom még, de tavasszal majd pitypangból is készítek. 
Illetve valamelyik nap leszedtem még a szebb körömvirágokat is, abból pedig éppen tinktúrát csinálok.

Szedtem fehér eperfa leveleket is és eltettem száradni a pincébe, jó lesz télire teának és rengeteg gyógyhatása is van. Az egyik kivágott eperfa folyton újra kihajt és az adja nekem a szép friss leveleket, de most szedtem róla először, mert nem ismertem a hatását. Egyre többet foglalkozom a gyógynövényekkel is, mindenre megvan a gyógyír a természetben és ez annyira csodálatos. 

***

Van egy kis keleti életfám, ami magról kelt ki. Hagytam növögetni, de most már kb. fél méteres és ki kéne ezt is vennem onnan, ahol éppen van, mert ha nagyon megnő, akkor már csak kivágni tudom. Remélem túl fogja élni a bolygatást. 

kk_img_20230811_081222.jpg

A kínai hamuvirágom ilyen csodásan virágzik. 

kk_img_20230811_185205.jpg