Paradicsomok és paprikák

Ez a benn gubbasztás engem annyira el tud fárasztani, hogy ennél még az is sokkal jobb lenne, ha kinn ásóvillázhatnék, attól nem fáradok el ennyire. Semmitől nem tudok annyira elgyötörtté válni, mint a hiábavaló időtöltéstől. 
Próbáltam persze tegnap is párszor kimenni és tenni-venni ezt-azt, de képtelenség ebben a forróságban, még az árnyékban is izzadtam. A legminimálisabb mozdulatra is levert a veríték, inkább hagytam végül.

Kiültettem még reggel a tollborzfüvet, bár a japán juhar mögé került így, idővel nem fog elég napot kapni, de a juhar nehezen nő és ki tudja megmarad-e. Észrevettem rajta egy elpusztult ágat, csak úgy, egyik napról a másikra megpurcadt. Utánaolvastam, állítólag ez előfordul, hát nálam most előfordult, sajnos. 

kk_img_20230714_074158.jpg

Még korábban reggel pedig levagdostam és összedaraboltam a ház előtt a maradék muskotályzsályát, aztán kikapáltam egy csomó gyomot az ágyások közül, hogy legalább valami formát tudjon ölteni a veteményes és akkor már csak egy-egy ágyást kell kigyomlálni, ez valahogy átláthatóbb így, mintha térdig gázolok a gazban, ráadásul a talpas muhar már elkezdett virágba menni, nem szeretném, hogy magot szórjon, szóval ahol értem, ott ki is vágtam. 
Illetve kiszedtem a gyomot az egyik paradicsomágyásból is, ennyi telt. 
Aztán még feldolgoztam a tökisszont, végül nem lett belőle tócsni, mert be nem kapcsolom a sütőt ebben a melegben. 
Összegyalultam és a fele nyersen ment a fagyasztóba, a másik felét kevés étolajon lesütöttem krémesre, ez újabb 2 adag cukkinipástétom alapja lesz majd télen. 

Este is kimentem még, levágtam és feldaraboltam a törökszegfűt és a helyére ültettem át pár palántát a tavasszal vetettek közül. Valamelyik nap (nem tudom írtam-e), tavalyelőtti magokból vetettem az újonnan feltört részre is, tegnap meg is locsolásztam, meglátjuk kikelnek-e majd. Jó lenne, mert már úgy elképzeltem oda a lelki szemeimmel egy szép nagy törökszegfű foltot.
Este még megpermeteztem a paradicsomokat kalciummal, aztán levágtam egy adag elnyílt küllőrojtot is, de már nem volt lelkierőm összedarabolni, majd ma, vagy holnap. Kiszedtem még egy kis gazt is, amíg eljutottam a küllőrojthoz... borzasztó, hogy pár nap alatt, hogy elburjánzik. 

A paradicsomom csodálatos, ezek, amikor megérnek, szerintem isteniek lesznek. Remélem legalábbis, hogy az ízük is olyan jó lesz, amilyen jól néznek ki. Hatalmasak! 
Több fajtát ültettem, úgy tűnik mind meglesz, bár nem hiszem, hogy mindről van kép most. 7 fajtát ültettem, de egyelőre ezeken van a legtöbb. 
A San Marzano típusú (a hosszúkásak) sajnos nem egészséges, úgy tűnik kalciumhiánya van, de már megkapta a tápoldatot. 

kk_img_20230716_070921.jpg

kk_img_20230716_071209.jpg

kk_img_20230716_071228.jpg

kk_img_20230716_071245.jpg

kk_img_20230716_150213.jpg

kk_img_20230716_150222.jpg

A paprika is kezd teremni, bár nagyon várom a romirokat, de még nem fedeztem fel őket. Pedig tavaly akkora paprikák voltak rajta és az idén is ültettem belőle, de még nyomuk sincsen. Van viszont kápia és kosszarvú, szerintem később jönni fog a többi is. 

kk_img_20230716_071052.jpg

kk_img_20230716_150057.jpg

 Böbike már teljesen jól van. Tegnap reggel kiment, aztán bejött, aztán jött-ment. Nem találta idebenn a helyét, végül megint kiment, de itt tanyázott benn az udvarban egész nap.
Olyan aranyosak voltak, Böbe a lábtörlőn feküdt, Elza a magnólia alatt az árnyékban és 2 méterre tőle megláttam Herkules fülét ahogy kandikált a fűből. :)  A 2 kosztos most nem volt itt, de vacsorára ők is mindig megérkeznek és akkor 5 cica lebzsel itt körülöttem. Szeretem, ha mind itt vannak. 
Böbike éjszakára is kiment, ezen meg voltam lepődve, mert a különféle rázósabb kalandjai után benn szokott maradni egy darabig, de úgy tűnik a kis lelke most begyógyult, mert este már toporzékolt az ajtó előtt és nyargalt lefelé a lépcsőn, amikor kiengedtem őt. 
Jól telt az éjjel, már itt van benn ma reggel, az ablakban ül. :)