2023. JÚNIUS

1-je:  Derült reggel, napos, szélcsendes. 15 fok reggel. 

2-a:  Derült reggel, napos, szélcsendes. 15 fok reggel. Egész nap sütött a nap, meleg volt, estére feltámadt a szél, piros volt az ég alja, ez szelet ígér. 

3-a:  14 fok van kinn, nagyon erős szél fúj, mondhatni tombol. Kicsit felhős az ég, állítólag egy hidegfront halad át éppen. Napközben enyhült a szél, jó idő volt, de nem túl meleg. 22 fokig ment fel legfeljebb. 

4-e: 11 fok volt kinn, hűvös reggel volt, Zabarban 1 fok volt, láttam a meteon. Kicsit fátyolos volt a reggel, aztán kisütött a nap, de felhők is jöttek-mentek. Nem volt szél, csak enyhe szellő, délutánra fülledt meleg lett, aztán elkezdett beborulni az ég. Eső nem volt. 

5-e: 16 fok volt reggel, borongós, csendes. Később kisütött  nap is, de inkább gyengén felhős idő volt, nem túl meleg. 

6-a:  16 fok volt reggel, sötét, borús idő, esett az eső. Majdnem egész nap esett az eső, voltak kisebb kihagyások, de rövidek. Elég erős szél fújt és délben csak 17 fok volt kinn. 

7-e: 15 fok van kinn, felhős, nagyon párás, nedves. Biztos éjjel is esett az eső, mert minden csupa víz és a patakban is ömlik a víz, ide hallani a zúgását. Borús idő volt egész nap, de már nem esett.

8-a: Reggelre nem néztem a hőmérsékletet, nem volt hideg, de borús volt és valamikor éjjel esett az eső. Délelőtt is nagy eső esett, fél 11-kor és csak 19 fok volt kinn. A lakásban is hideg volt...  Sokat esett egész nap, amikor nem, akkor is borús volt, nagyon fülledt idő. 

9-e:  16 fok reggel, égzengésre ébredtem. Esett az eső, nagyon el volt borulva, egyre sötétebb felhők jöttek. 

10-e:  Reggel derült volt az ég, még a nap is kisütött egy kicsit, aztán 10 óra körül megint beborult. 10 órakor 21 fok volt kinn. Aztán kisütött a nap és dél felé nagyon fülledt meleg volt. Délután 3-kor pedig jött egy nagy zivatar.

11-e:  Fél 9-kor 20 volt kinn, nagyon erős szél fújt és sütött a nap, de gyengén felhős volt az ég. Északon látszott, hogy nagyon felhős... Napközben többnyire sütött a nap, fülledt meleg volt, késő délutánra megint nagyon feltámadt a szél. 

12-e:  11 fok reggel, derült, napos, nagyon erős, viharos szél fújt. Csak estére ült el a szél. 

13-a:  9 fok volt kinn, derült, napos, de hűvös, erősen harmatos reggel. Napközben is hűvös volt (a házban is hideg volt), délutánra lett egy kicsit melegebb kinn is. Estére megint feltámadt a szél és nyugaton és északon felhők voltak, de errefelé végül nem jöttek. 

14-e:  11 fok van kinn, derült idő, napsütés és végre a szél sem fúj. Napsütéses idő volt napközben is, kevés felhővel. Melegebb volt, mint tegnap.

15-e:  Napos, viszonylag meleg, fülledt idő volt egész nap, de a ház mégis nehezen melegszik. 

16-a:  14 fok volt kinn, borongós a reggel.

17-e: Mérsékelten meleg volt kinn, napos idő.

18-a: Jó meleg volt kinn, de nem kánikula, napos idő. Délutánra feltámadt kicsit a szél, pár bárányfelhő is jött. Le kellett engedni a nagy napernyőt a szél miatt. . 

19-e: 15 fok volt reggel, derült, napos idő. Enyhe szél. Napközben is derült, nagyon meleg volt, nem mértem, de biztos elérte a 30 fokot. 

20-a: 19 fok volt kinn reggel fél 8-kor. Napsütés, pici fátyolos volt az ég. Enyhe szellő. Délután 13 órakor 29 fok volt, napos, néhány bárányfelhő. Enyhe szél. 

21-e: 15 fok volt reggel korán 5 óra körül. Derült, csendes idő. Fél 8-kor már 21 volt. Napközben elfelhősödött, vagy a sivatagi por miatt vált olyan furává az ég? Nem tudom. Du. fél 4-kor 35 fok volt hátul az ablakban. 
A macskák ki vannak terülve az udvaron, mint valami rongyok. Mindenhol terül valaki... 
estére nagy vihar jött, dörgéssel, villámlással, nagy széllel. A szél hamar elült, de esett az eső. 

22-e: 19 fok van kinn reggel, borult. 5 óra körül megint dörgött az ég és az eső is esett. Fülledt napnak nézünk elébe. Fél 9-re már majdnem teljesen kisütött a nap.

23-a: Meg se néztem hány fok volt reggel, de meleg volt és az éjjel eső is eshetett, mert vizes volt a föld reggel, amikor kimentem. Délelőtt az idő napos, de fátyolos, lehet érezni, hogy megint jönni fog valami vihar. 31 fok van kinn de. 11 órakor, de nyitva vannak az ablakaim... nem is tudom, jól esik, ahogy jár a meleg. Itt vagyunk június 3. hetében és még nem volt meleg, sőt, benn a házban hűvös volt. Most van végre nyári feelingem. 
36 fok volt kinn 4 óra előtt, pedig nem is sütött a nap...
5 órára jött egy hatalmas vihar, zivatar és jégeső. Nem is tudom honnan jött, vagy inkább lett, mert nem érkezett, hanem inkább kialakult itt helyben.
Nem volt nagyon durva a jég, inkább csak csapkodott, de mogyorónyiak voltak, sőt dió nagyságú is esett. Akkora hangja volt a tetőn, hogy rémisztő volt. A hőmérséklet visszaesett 26 fokra. Nem volt széltombolás szerencsére. 

kk_img_20230623_171240.jpg

24-e:  Éjjel (23-ról való éjjel) nagy zivatar volt, dörgés-villámlás, eső. Reggel meleg, napközben is, nagyon fülledt, de már nem kánikula. Estére megint beborult az ég, nagy széllökések is jöttek, de nem esett kb. fél 9-ig. Aztán már nem írtam fel. 

25-e: Borongós reggel volt, 17 fok, a ház egészen normális hőmérsékletűre hűlt le. Napközben is felhős idő volt, délelőtt többször esőre állt, de végül nem esett. Fülledt, párás idő, nem szeretem. Délben 25 fok, kisütött a nap. 

26-a: 19 fok volt kinn reggel fél 8-kor, enyhén felhős. Csendes, nem fújt a szél sem. 

27-e: 16 fok volt kinn reggel 7-kor és jött egy hatalmas borulás és elkezdett zuhogni az eső. Hócipőm tele van már az esővel. 
Napközben is zömében felhős volt, néha sütött ki a nap, nem volt túl meleg, ami nem is baj. 

29-e: 15 fok volt reggel, napközben napos, kellemes meleg idő volt. 

30-a:  Meleg, derült, napos idő volt, de nem kánikula.