Macskafronton

... teljes a kiakadás.

Tegnap Böbe délután bejött, evett és ment is. Persze csak miután őrt álltam neki, mert a sok nejlon ott lengedezett a verandán, kb. mindenen a huzatban. Be volt ijedve rendesen, a lépcsőn belebotlott a kinti cipőmbe, mert az se szokott ott lenni. 
Szóval káosz van. 
Elza a nyitott  ablakban hangosan sírt, mert be akart jönni, de nincs ott a helye.Tettem ki nekik vizet, hogy inni tudjanak, de kaja nincs kinn. Mindenkit megkínáltam, mindenki evett valamennyit, ki kell bírják (és persze, hogy kibírják, sőt sokkal többet is, hiszen macskák), de látszik, hogy el vannak kényeztetve. Főleg Elza, de őt érinti a legjobban a dolog. 
Még a hasát is engedte megsimizni kinn a teraszon hemperegve, szerintem megvesztegetés akart lenni, de  hát a veranda egyelőre szét van rámolva.  Ez van.
És nem is lesz kész még holnap, mert holnap még megy rá mégegy réteg glett és mivel sok esőt mond, kicsi az esélye, hogy megszáradjon. Így a festés nem lesz meg ugyanaznap. 

Egyedül Herkulest nem érinti a dolog, ő tök jól elvan. 

Az éjszakát végül úgy oldottam meg, hogy Böbe kinn volt,  ő úgyis kinn van már mostanában. Elza viszont nagyon nehezen alkalmazkodik, tényleg ki van borulva. Éjszakára a lenti ajtót zártam be, így legalább a kandúrok se tudtak bejönni összepisilni ott az Elza dolgait. Így Elza benn maradt, végül rátalált a házikójára is és aludt, mert csend volt egész éjjel. Reggel viszont megint cirkusz volt, mindenáron be akart jönni, de azt nem engedem, mert többé akkor nem tudom innen kiverni se. 
Végül mindenki evett és megérkezett a festő is, a macskák pedig felszívódtak, mert félnek az idegenektől. Böbike csavarog, Elza meg csak talál magának helyet, annyi fedett rész van itt, meg egy rakás doboz is, majd bebújik egybe. Ááááá, agyon vannak kényeztetve... 

A haranglábak szédületesek, de azt hiszem kicsit szét kell majd szednem, mert ez legalább négyféle egyben. 

kk_img_20230512_072533.jpg

kk_img_20230512_072545.jpg

kk_img_20230512_072553.jpg

kk_img_20230512_072558.jpg

A törpe íriszek hátul is  kivirítottak, imádom, csodaszépek. 

kk_img_20230512_072614.jpg