CsendRendFegyelem

Van itt kéremszépen csend-rend-fegyelem macskaügyben. 
Előző éjjel kinn aludtak, mert hiába hívtam őket este, egyik se hederített rám, én meg álmos voltam és lefeküdtem végül aludni. 
Úgy tűnik kell nekik néha, hogy megszívassák magukat és fagyoskodjanak kicsit kinn az éjszakában, ahol ráadásul nem alhatnak egy percet sem, mert mindig ébernek kell lenni. 
Tegnap Böbe már este 8 után itt feszített az ajtóban és be is jött. Máskor 9 körül szoktak bejönni, vagy még később. Most evett, aztán azt hittem majd ott fog még tombolni az ajtónál, de szépen elment lefeküdni. Csak néztem nagyokat... pedig egész nap aludtak mind a ketten, reggel 6 körül engedtem be őket és délután 5-kor keltek fel. Ilyenkor még bőven éberek, de úgy tűnik, hogy nagyon is jól emlékeznek a tapasztalatra... egy darabig. 
Egészen addig, míg megint hiába süvöltözök az ajtónál és megint kinn maradnak. Ámbár nyáron kinn szoktak aludni, de most még fázik a macskabunda! :)))

Tegnap már kicsit visszafogtam magam, nem az a cél, hogy két nap alatt mindent megcsináljak a kertben. Az igaz, hogy csak ez a két nap jó idő volt, de még itt van az április és a május is, minden be fog kerülni a földbe időben. És a talaj zöme is elő van készítve, ami nincs arra még bőven lesz idő. 

Szóval nem volt nagy ásóvillázás, se új terület meghódítás. Az az igazság, hogy még azt is be kell ültetnem, amit tavaly felvilláztam, mert nagyon hellyel-közzel van csak benne növény. 

Elvetettem viszont rengeteg egynyári virágot: őszirózsákat (sokat), szeplőlaput, nyári ciprust, törpe hajnalkát, trombitavirágot, egynyári margarétát, és még sokat, már nem is emlékszem, de még mindig van jópár, amiket majd el akarok vetni. 
Törökszegfűt is vetettem, nagyon szeretem és minden évben vetek, hogy legyen, mert kétéves virág és a második évben virágzik csak. Első évben egyébként zöldtömegnek is szép és nagyon jól irtja maga között a gyomot. 

Kiültettem a bugatölcséreket, úgy tűnik csak az egyik élte túl a telet, a másikon volt egy élő, de törött hajtás, szerintem a macskák bűne. Bedugtam a hajtást a földbe, hátha gyökeret ereszt. 

Kiültettem - próbaképpen - két törpedáliát is, remélem nem lesznek fagyok miután kihajtottak. 

Igyekszem mindent beültetni virágokkal ahol nincs fű vagy vetemény, mert tavaly sok üres rész maradt és a szárazságban csak porzott a föld, még a gyom se jött ki benne. Most sűrűn tettem a virágokat, de még most is van egy nagy rész ahol nem tudom mi lesz. 
Elgondolkodtam azon, hogy ugyan miért nem oda ültettem a fügét... bár nem a legmelegebb része a kertnek, sőt. Lehet, hogy egy almafa jól érezné magát azon a helyen. 

Átültettem az előkertből két évelő őszirózsát is, mert csak vekeregtek ott, nem haladtak sehová. Hátha jobb helyük lesz az új helyen. Illetve az előkertben  túlélte pár ernyős verbéna a telet, ezért egyelőre egyet átvittem hátra, mert tavaly nem szerettem ott, ahol volt. Túl közel volt a járdához és nagyon nagyra nő, folyton hajtogatni kellett, hogy el tudjak menni mellette. 

A mahóniát tavaly ültettem, de már ilyen szépen nyílik és az illata is csodálatos. 

kk_img_20230411_162805.jpg

Ezt a varjúhájat is tavaly hoztam, de már 3 helyen is van a kertben, valami egészen eszméletlenül gyönyörű a színe. Színei... 

kk_img_20230411_162838.jpg

Lassan a tulipánok is nekilátnak. 

kk_img_20230412_115535.jpg

A császárkoronák is, tavaly nem nyílt egyik helyen sem, most szépek, különösen a fürtös gyöngyikékkel jól mutat. 

kk_img_20230412_115552.jpg

kk_img_20230412_115821.jpg

Ezek a tulipánok olyan megbízhatóan nyílnak minden évben mióta megvannak. Olyan szépek, szeretem a színeit. 

kk_img_20230412_115604.jpg

Lassan a tőzikék is belejönnek. Párat ültettem és eleinte 1-2 virág volt csak rajtuk, volt viszont sok levele, de az idén már szépek. Elég fura tőzike, magas, legalább 40 centis. 

kk_img_20230412_115649.jpg

Ezektől a nárciszoktól egészen odavagyok, újak, ősszel ültettem a hagymákat és ennyire csodaszépek lettek. 

kk_img_20230412_120014.jpg