Alakul ez 2.

Nézegetem a régebbi képeket, jó látni, hogy változik a kert. Tulajdonképpen nagy terület ez és lassan haladok vele, de ez benne az élvezet, hogy én magam csinálom. Minden négyzetcentiméterhez a kezem munkája kapcsolódik, minden pici részen formálódik a kert és persze majd át is formálódik idővel. 
Egyelőre még most is főleg térhódítás van, de  már alakulnak a kisebb terek is, amik majdnem önálló egységet képeznek. 
Külön részként telepítem be a kerítés melletti részt, aminek viszont nem egyforma a szélessége. Fölül a kis fenyő körül szélesebb és lefelé, a kert vége felé keskenyedik. Aztán, lehet, hogy alul megint hagyom majd szélesebbre.

Közben alakulnak más évelőágyások is, köztük kis elhajló ösvényekkel és ezek mind önálló ágyások lesznek, így középre teszem a magasabb növényeket, cserjéket és a szélek felé kerülnek az alacsonyabb növények. Nem egyszerű látni, hogy milyen lesz, de majd alakulnak közben is. A cserjéket igyekeztem úgy beletenni, hogy azokat lehetőleg nem fogom már mozdítani, de az évelővirágokat végül is oda teszem, ahová csak akarom, bár a virágzásuknak nem tesz jót az átültetés, de eddig nem is mozgattam el sokat közülük az eredeti helyéről.

Ez tavaly (2022) januárjában készült kép. El se hiszem, hogy mennyi parlagot feltörtem azóta.  Ami ezen a képen letakart rész (sőt még több is) már fel van villázva és vagy be van ültetve vagy kész a beültetésre. 

kk_img_20220102_125551_1.jpg

Ez 2022. májusban készült. 

kk_img_20220502_073941.jpg

Most ilyen.
Jó nagy területről elfogyott a geotextil, átköltöztek máshová, ahol már most sincs alattuk fű, csak fel kell csodaásóvillázni a területet és mehetnek bele a növények.  
Persze most nem szép és mivel itt még kevés a növény nem is lesz szép egy darabig, de rengeteg évelőt nevelek, amiket majd mind bele fogok ültetni. 
Azt hiszem ez a rész majd csak jövőre lesz szebb, de majd teszek bele egynyáriakat is, na meg ott vannak a rózsák, amik majd feldobják... remélem. 

kk_img_20230319_154518.jpg

Közben megkaptam a Starkl-tól is az SMS-t, hogy érkeznek a növényeim. Elő kell szednem a terveket, hogy mit hová akartam ültetni... és már azt se tudom mit rendeltem, azt is át kell néznem. Még az is lehet, hogy újra tervezek. 

A kerti ösvény is pár újabb lappal gyarapodott tegnap. 

kk_img_20230322_123755.jpg