Meglepi virágok

Meglepi recéshagymájú nőszirmok bújtak elő. Tavaly itt csak a világoskékek keltek ki, most meg lila is lett, ennek nagyon örülök. 
Azt mutatja, hogy a hagymák nem pusztultak el, csak pihentek a földben. Ezeket 2021 őszén ültettem, de az az ősz és az egész tél is annyira száraz volt, egy szem csapadék se esett. Azért volt a tavalyi nyár annyira borzalmas az aszály miatt, mert már megelőzően, ősszel és télen se volt csapadék. Tényleg csodálatos a növényvilág, hogy kibírta. 
Azon az őszön is sok hagymást ültettem, de a zöme nem virágzott tavaly tavasszal, most viszont látom, hogy bújnak elő, olyan nárciszok is, amik tavaly meg se mutatták magukat. Csak a jelölőpálcákról tudom, hogy ott kéne lenni valaminek és van is. 

kk_img_20230309_074804.jpg

Előbújtak a fehér krókuszok is a sárgák mellett, ez minden évben így van, kicsit később élednek, mint a sárgák. Van még ott lila is, kíváncsi vagyok, hogy  megmutatja-e magát. Valamiért a liláknál azt vettem észre, hogy sokkal lassabban és nehezebben szaporodnak, mint a sárgák. 

kk_img_20230309_100825.jpg

Ez egy másik telep, itt is megmutatják magukat a lilák minden évben, de nem szaporodnak. És még hóvirágok is vannak. 

kk_img_20230309_153642.jpg

Ezek lila és fehér foltosak. Érdekes módon elköltöztek, behúzódtak két rózsa közé. Remélem lesz még jobb kép is róluk napsütésben, akkor rendesen ki tudnának nyílni. 
A nagy lila cirmosak még mindig nem mutatják magukat, de hát nem volt jó idő, hideg volt és van. 

kk_img_20230309_153742.jpg