Krumplis kaják

Még ma is -5 fok van, tegnap is ennyi volt reggel.
Érdekes, hogy reggel 5 és 6 óra között még hűlt a levegő, 5-kor még csak -4 fok volt. 

Nem mozdul még a kert, ugyan szinte minden kibújt már a januári melegben, de mióta fagyosabbá vált az idő, meg is álltak, kivéve talán a fehér krókuszokat a ház előtt, de ők se nagyon nyitják tovább. 
Egyébként szinte az összes krókusz levele kinn van már, a tulipánok is dugják, a nárciszok is, a puskinvirágok és az összes többi korai hagymás is. Már a keltike levelei is kibújtak a földből. A recéshagymájú nőszirmok is, a jácintok... olyan izgalommal tölt el rágondolni is, hogy lassan jön az idő, amikor megint tele lesz a kert a rengeteg virággal. 
A hagymások igazi parádét tudnak rendezni a kertben minden tavasszal, bár az is igaz, hogy minden más is igazi parádét rendez, amikor elkezd nyílni. 
Tavaly ősszel megint nagyon sok hagymást ültettem el, némelyiket már azt se tudom hová, lesz mit vizslatni a kertben, amikor majd tényleg beindulnak, hogy hol mi bújik elő és persze ennélfogva meglepik is lesznek. :)

Más. Az utóbbi napokban krumplizok. A krumplit rengeteg módon lehet elkészíteni és valami módon mindig más az íze is, tud újat hozni akkor is, ha másképp darabolom. A legutóbbi krumplis kajám egy nagy adag hash browns volt, az igaz, hogy ezt kis halmokban kéne sütni, de elég sok krumplit összereszeltem és betelt vele a tepsi. Totál zsírmentes, csak só és krumpli, de nagyon finom volt! Talán legközelebb kisebb hőfokon sütöm, hogy jobban piruljon a közepe is. 

kk_img_20230213_162519.jpg

Ez is zsírmentes, sima főtt krumpli, kis liszttel összegyúrva. Hengergettem belőle egy nagy hengert és eldaraboltam, úgy sütöttem meg. Céklával ettem. 

kk_img_20230210_111447.jpg

Böbike meg elbújt... :)))))

kk_img_20230213_130955.jpg

Ez pedig Elza, mostanában előszeretettel bújik el a leomlott veremben, szerencsére már saját magától nem tud tovább omolni. 

kk_img_20230213_130648.jpg