Macskaháború

Úgy tűnik, hogy jövő héttől megjönnek a nagyobb fagyok, pár napra még -10 fokot is ígérnek. Majd megint tavaszra jön meg a tél, bár a február még bőven téli hónap, inkább most legyen hideg, mint márciusban. Az utóbbi évek tapasztalata viszont sajnos azt mutatja, hogy el van csúszva az időjárás. Az utóbbi években hideg, nagyon fagyos és viharos szeles tavaszaink voltak. 

Becsomagoltam a kis japán juhart is és a fügét még jobban, rátekertem a maradék fátyolfóliát is, de hétvégén még megkapják arra a pár hideg napra a gyapjútakarót is. 

Tegnap nagy macskaháború volt reggel. Herkules megtámadta a MókaKépűt. Ezek szerint az is kandúr... rondán összeverekedtek, a MókaKépű persze nem hagyta magát. Így aztán most már bekeményítettem, a MókaKépűnek mennie kell innen. Nem a mi cicánk. 
Új rend lett. Bevettem az összes kaját, az enyémek közül (benn is) mindenki kap enni, amit megeszik az az övé, aztán elteszem előlük. Így nem lesz kinn kaja, nem szokik ide a környék összes macskája, na meg a róka is itt zabált időnként az ablakban. 
A bentiekre is ráfér a rend, mert már akkora válogatásban vannak megint, Böbe is csak fintorog, mindegy már mit adok neki. 
Meg kell tanulniuk, hogy esznek amikor van, vagy éhesek maradnak a legközelebbi kaja időig. 
Elzára már hatott is a dolog, ma reggel úgy falt, mint aki egy hete nem evett. Elza tudja mi az éhezés, ő az éhhalál küszöbén volt, amikor idekeveredett. 

Egyébként az idén a rókák is nagyon jó húsban vannak, biztos sok a pocok. A múltkor is itt zabált egy az ablaknál, valamelyik nap meg itt nyargalt előttem át egy az úton, amikor kiálltam az autóval. Nem a bundájuk nagy (bár az is), hanem tényleg jó húsban vannak. Tavaly borzasztóan girhesek voltak, de ezek most szép, nagy, erős rókák.

Böbike, meg az Ő rossz dolga. :D 

kk_img_20230131_113738.jpg

kk_img_20230131_113847.jpg

 

Lefotóztam a tűzesőket is, kíváncsi vagyok, hogy le fognak-e fagyni a leveleik a jövő héten a hidegben, vagy megőrzi őket. Most egész szépek még.
Jah és el ne felejtsem betakarni a bambusznak a cserepét is, nem lenne jó, ha kifagyna. Kicsit bosszantó az idén télen ez a kitakarom-betakarom szórakozás, de hát ez van. 

kk_img_20230124_113242.jpg

kk_img_20230124_113336.jpg