Mindenfélék

Lefotóztam tegnap a MókaKépűt! Mintha csak tudta volna, hogy mit szeretnék, pontosabban mintha értette volna. Mondtam neki, hogy szeretnék egy szép fotót a blogomra és beállt és éppen olyan képet vágott, amilyet szerettem volna. :))))
Nekem annyira mókás az arca, meg a tekintete, azon túl, hogy okos is. Sok figyelem van ebben a cicában. Hiába fekete-fehér ő is, nem is hasonlít a Böbére, se az Elzára. 
Amit a legjobban bírok a kinézetében az az orr meg az a száj, szerintem abból áll össze az a jópofa kinézete, na meg a fehér szőrikéjének a vonala is segít benne, meg a zoknija. 

kk_img_20230128_164331.jpg

Hoztam Pestről tátika (oroszlánszáj) magot és kibírtam, hogy nem vettem másfélét. Ilyen se volt még, hogy egy csomag maggal jövök haza... pedig tele volt az OBI hagymásokkal is. Az igaz, hogy a tavaszi ültetésű hagymások nem vonzanak annyira, mert nem akarok ősszel azzal babrálni, hogy felszedjem, behozzam, stb. 
Van egy pár fajtám, azok már megmaradnak, cseréppel együtt hozom-viszem őket ki és be, tavasszal és ősszel, ennyi bőven elég. 
A tátikából ültettem is el. Megpróbálok palántát nevelni belőle, mert ha a szabad földbe ültettem, szinte sose kelt ki vagy ha kikelt, akkor nem hozott virágot. De tavaly pl. még egy szál se kelt ki. 

A már elültetett virágok közül -  lassan az igaz - fejlődik a mákkóró, ebből 2 kelt ki és pár baracklevelű harangvirág.  A többinek még nincs nyoma, de hagyom őket. A borkóróra azt írták, hogy nagyon lassan kel, az ernyős verbénával tavaly úgy jártam, hogy utánaültettem, aztán annyi kelt ki, hogy alig győztem őket széttűzdelni. Ez ugyan nem ernyős verbéna, hanem dúsvirágú, de viselkedhet hasonlóan. 
A réti iszalagot betettem a hűtőbe pár napra és a magokat is, mert azt olvastam róla, hogy kell neki a hideghatás. Hát  megkapta. 

kk_img_20230129_094850.jpg

kk_img_20230129_094856.jpg

 Hoztam egy párolóedényt is az Ázsia Centerből. Nyílt egy hatalmas keleti élelmiszer üzlet, ahol szoktam vásárolni és belebotlottam. 
Nagyon régóta fájt már rá a fogam. A youtube-on szoktam ErmiChuiyan kis filmjeit nézni és LiZiqi-t is (bár ő már jó egy éve felszívódott). Ezekben szoktam látni, hogy párolnak benne mindenféle kajákat. Persze nekik hatalmas van, meg hatalmas WOK-ok, abba teszik és alatta ég a tűz és így párolnak benne finomakat. Ez most a zsírmentes táplálkozásomhoz nagyon hasznos lesz.  

kk_img_20230129_094943.jpg

kk_img_20230128_130042.jpg