Mindenfélék

Ebben a téli időszakban picivel ritkábban fogok jönni írni, mert nincs igazán miről... a kert lassan aludni tér és már a késő őszi virágok is elveszítik a színüket. 
A még kinn lévő egynyáriak pedig elfagytak. A büdöskék, a pillangóvirágok, a rézvirágok... visszaadják magukat a földnek. 

Tegnap visszavágtam az asparagust is és betakartam saját magával. Apróra daraboltam és a száraz növényt visszaraktam a tőre.

Holnap ne felejtsek el karókat szurkálni a japán juhar köré, hogy amikor jön a hideg, majd be tudjam takarni. Ha fagyos lesz a föld, akkor már késő előkészíteni a vázat a téli takarónak. 

kk_img_20221111_123823.jpg

Nem sokáig voltam kinn, egy pici részen szedtem ki megint tyúkhúrt, mert gyakorlatilag folyamatosan virágzik és közben magot is érlel még ilyenkor is. Borzasztó egy növény. 

Az egyik kert képei között viszont (sok kertet követek a FB-on) láttam egy jó megoldást, amit máskor már én is alkalmaztam félig. Ugyanis papírral takarja a talajt, ezt már én is csináltam, de hogy ne legyen olyan ronda a papír, falevelekkel borította. Abban a kertben már be vannak ültetve és kicsit meg is eredtek a talajtakaró növények, amik így tavasszal majd szépen benövik a papíros-faleveles részeket. 
Viszont azt gondolom, hogy egy ilyen takart részbe utólag is  lehet ültetni és akár újból is le lehet takarni papírral is. 

Valamelyik nap megint voltam Pesten és hoztam egy szép, nyíló hunyort. Most kicsit gondban vagyok, hogy kiültessem-e, nehogy nekem sokkot kapjon, mert a boltban benn volt. Egyelőre kinn akklimatizálódik a ház falánál, ott kicsit védettebb a hely. Ha van is kis fagy reggel, ott még nem olyan hideg. Lehet, hogy holnap mégis kiültetem, mert kb. egy hétig nem lesznek még fagyok, addig hadd szokja a földben, utána már -2-3 fokokat ígérnek, de majd betakarom szénával a tövét. 
Ez a negyedik hunyorom a kertben. 

kk_img_20221126_151001.jpg

Pesten már minden karácsonyi pompában van, az üzletek is. Épp a Hard Rock Hotel mellett battyogtam el, ott fotóztam ezeket a jegesmacikat a nagy karácsonyi gömbök alatt. :) 

kk_img_20221125_085829.jpg