Hétvége

Tegnap annyi volt a kertészkedés, hogy felszedtem egy sor petrezselymet, ma pedig a másikat. Ennyi lett az egy sorból, ma mégegyszer ennyi kb. 
Néhányon hagytam zöldjét is, bár sóban tettem el egy csomót már. 
Hagytam egy párat kinn is, hogy legyen friss zöldje. 
A paszternák is kinn maradt... nem kell és hová tenni se tudom. Lehet, hogy még felszedem, nem mondanak olyan fagyokat, hogy a talaj is átfagyna, meglátom. Az igazat megvallva nem akarok vele dolgozni, mert tavaly rengeteg munkát adott és szinte alig használtam belőle. Jövőre nem ültetek, vagy legfeljebb 5-6 darabot hagyok. 

kk_img_20221119_182822.jpg

Hűvös, csípős idő lett kinn, persze ez még nem hideg, de nincs kedvem kinn lenni. Tavasszal, amikor végre ismét ilyen hőmérséklet lesz mint most van, akkor majd hanyatt homlok megyek a kertbe, mert milyen jó idő van!  :D :D
Minden csak viszonyítás kérdése. 

Tegnap a madáretetőre is kiakasztottam már két gömböt és töltöttem bele napraforgómagot is, mert egyre többen ugrálnak benn a kertben a szilvafán is. Na meg a  hatalmas keleti életfákon, nagyon szeretik a termését, egész kis csapatok laknak benne. :) 
Ma viszont meglepődve vettem észre, hogy alig fogyott valami. Tavalyi még a mag és vettem is tegnap újabb 10 kilót nekik, de a tavalyi mag se avas, megkóstoltam és jó. Rosszat nem akarok nekik adni, ők is a jó kaját szeretik. 
Gondolom idő kell, amíg felfedezik megint az etetőt és hogy van is benne kaja, mert egész nyáron ott lógott, elfelejtettem bevenni, csak a nagyot hoztam be. 

A cicák is egyre többet vannak benn, még Böbe is, tavaly nem henyélt ennyit benn.
Elza is a verandán pihenget, most már ott is jó idő van. Valamelyik nap olyan szutykosan jött haza, a fehér szőre szürke volt, úgy nézett ki, mint akivel feltörölték a földutat. Szerintem valamelyik kandúr kapta el. Azok szokták így összemocskolni, lenyomják és a földön tartják, de tiszta hülyék ezek, mert Elza már ivartalanítva van. Ezek szerint nem érzik rajta, vagy nem a szaga után mennek, hanem tudják, hogy Elza nőstény. 
De hát kóbor volt a lelkem, ő volt itt a környék nője és szerintem ezt a kandúrok megjegyezték és nem tűnik fel nekik, hogy hoppá, valami megváltozott. 
Szegény Elzu! Pedig általában rutinos a CicaNéni, de most elkapták őt. Ki se ment utána egy napig, de legalább másnapra kimosakodott.  Kicsivel többet kényeztettem és szeretgettem őt utána, mert látszott rajta, hogy megviselte őt a kaland. 
Itt már tiszta, de az arca fáradt. Olyan sokat szenvedett már ez a CicaNéni, szeretnék neki nyugalmat biztosítani.  

kk_img_20221116_103215.jpg