Tyúkhúr irtás, de hogyan?

Azon agyalok, hogy kéne kiirtani a tyúkhúrt a cserjék alól, mert azon a részen valami egészen eszement módon el van szaporodva. (na meg a puha gólyaorr) 
Ezek nitrogén kedvelő növények, tehát valószínűleg sok lehet a talajban belőle. 

kk_img_20221109_071428.jpg

kk_img_20221109_071447.jpg
Kiszedni esélytelen, ezért olyan trükkre gondoltam, hogy majd valami növény kiirtja nekem. Talajtakarókon töröm a fejem a cserjék alá, hogy kiszorítsák a nyomorult tyúkhúrt, de valami olyat kellene, ami nem lesz aztán még borzalmasabb, mint ami van.  
Van egy csomó meténgem és ha hétvégén nem esett volna ez a sok eső, akkor valamennyit kiszedtem volna és beültettem volna, de ahhoz némi tyúkhúrt is ki kéne szedni, de ebben a vizességben nem lehet. Ha leveszem, ha felveszem a kerti kesztyűt, mindenhogy hideg és vizes minden. Ennyit szedtem ki a hunyor körül és teljesen vizes lett a kesztyűm, aminek a tenyér része pedig gumis. 

kk_img_20221109_071500.jpg

A másik, ami eszembe jutott, hogy nemcsak meténget, hanem más nővényeket is beültethetek, pl. sok-sok árnyékliliomot, tűzgyöngyvirágot, japán kövérkét és remélem, hogy kiszorítják az utált tyúkhúrt.  A tarackoló kékgyökér is jó lesz oda, indás ínfű és még fogok gyűjteni egyéb ötleteket, de a tyúkhúrnak mennie kell. 
Tudom ezek között is ki fog kelni, de ha lesz egy  megfelelő sűrűség, akkor ritkulni fog... valamennyire. 

De az is lehet, hogy a növények telepítése előtt letakarom azon a részen is a talajt geotextillel, vagy még most ezen az őszön és akkor tavasszal mehetnek bele az új növények. A képeken csak egy kis rész van abból, amit ellepett ez a rohadék növény, lehet, hogy sok geotextil kell rá, de valahogy meg akarok szabadulni tőle. 
A hunyor körül az is látszik, hogy mennyire nem zavarja a tyúkhúrt a fenyőkéreg sem, pedig vastagon van letéve, mégis teljesen benőtte, de valahogy el fogok vele bánni, az biztos.