Rapini és Cocó

A MosogatóCica úgy csinál, hogy fu-fu-fu, meg úgy is, hogy phü-phü-phü. Egyik cicám se ad ki ilyen hangokat, csak ez a cica. Fújtat, mint egy sün. 
Próbálom szoktatni a simihez, a fejét lehet is, de a testét nem, főleg a farka felé, mert akkor fúj és akkorákat nyávog sírva, mintha nyúznám, pedig nincs szemmel látható baja, ez inkább olyan határkérdés, eddig és ne tovább. A termetéhez képes olyan vékonyka kis hangja van, hogy mindig meglepődök rajta és nem is olyan puha és selymes, mint a többiek. Neki sokkal durvább a bundija, de más fajta cica, nem sima házimacsek. 

Tegnap délután leszedtem a rapinit és megblansíroztam, mert észrevettem, hogy a jó időben megint előjöttek a földibolhák és már kicsit kilyuggatták a leveleit. 

kk_img_20221006_174129.jpg

kk_img_20221006_175935.jpg

 4 kis dobozzal lett a fagyasztóba, de ennyi bőven elég is.

Megint szépítek valamicskét a kerten, rendeltem minikerítést a kosárfutártól. Mogyorófából van, 35 cm magas és az egyik 5 m hozzá, a másik darab 3 méteres, de szabhatók. Nem fogom szabni őket,  mert kimértem, ekkorákra van szükség arra a részre, ahová terveztem.  
Cölöpökkel lehet leverni a földbe, ezért úgy van kialakítva, hogy a cölöpök hosszabbak, mint a kerítés maga. Kicsit ritkás lesz, mert 7-8 cm a kerítéselemek távolsága. Volt sűrűbb is, meg volt 50 cm magas is, de ebben a két méretkombinációban pont nem volt. De jó lesz ez, mert nem igazán kerítésnek kell, hanem inkább ágyásszegélynek, annak is árulják. Várom nagyon, hogy megérkezzen. 

Már tavaly is megfogadtam, hogy elkezdek kitenni dísztárgyakat a kertbe, de ez az idén is elmaradt, ahogy a szegélyezés is elmaradt, de azt nem bánom, hogy nem kezdtem el téglakövekkel kirakni. Nekem a terméskövek jobban bejönnek, meg az ilyen természetes anyagokból készült ágyásszegélyek is. Végül is nálam nem angolkert épül, hanem egy vidéki kert, amit jelen állapotában még inkább prérikertnek lehet hívni, de hosszabb távon erdőkert lesz (préris darabokkal). Ha megnőnek a fák és a bokrok egészen másképp fog kinézni. 

A virágok zöme még most is nagyon szép, a díszdohányok is nagyon bírják még, de mellette már látszik a krizantém, na és a dáliák! Fantasztikusan beindultak mióta kaptak esőt és nincs olyan meleg. Ezek a dáliák tavaly magról lettek ültetve. és mivel szétszedtem a helyüket, tavaly nagyon hamar felszedtem őket, talán még augusztus elején, de az is lehet, hogy még korábban. Beletettem homokba, ki is hajtottak hamar benne, aztán le is száradtak, nem is locsoltam a homokot, csak jó sokára öntöttem rá némi vizet és mégis túlélték. Sőt az egész telet túlélték és tessék, ez a csoda lett belük. 
Nagyon szeretem a dáliákat, fantasztikus virágok! 

kk_img_20221006_170318.jpg

kk_img_20221006_170235.jpg

kk_img_20221004_091630.jpg

Ez meg a Cocó (Böbike)! Mondtam neki, hogy kérek egy szép fotót és így bepózolt. :D :D 

kk_img_20221001_083044.jpg