Téli cicavacok és egyebek

Tegnap reggel nem öntöztem, mert el kellett mennem korán és az örmény méteres uborka egyik szára meg is adta magát. Reménykedtem, hogy öntözés után még magához tér, de ma reggelre se jött helyre. Jó lenne ha legalább még egy uborkát felnevelne magnak a másik száron. Lassan már arról, hogy egyek is róla, nem is álmodozom, az öntözés sem elég. 

kk_img_20220718_191408.jpg

Viszont megvan a mostani, a téli és szerintem még a jövő évi mulcsom is, vettem egy csomó kockabálás szénát, már be is raktam, az egyik  cicaházat is körberaktam vele, jó meleg hely lesz a télen Herkulónak. Elzának is kinn csinálok vackot a széna közé, mert - a gázárakat és a kilátásokat tekintve - nem fogom fűteni a verandát, így ott hideg lesz. Le kell majd engednem a vizet abból a radiátorból. Most a nyáron Elzu kiszokott megint, így könnyű lesz őt kinn marasztalni később is, ő amúgy is kinti cica volt. Böbe is ki van most vadulva, már napközben se jön be aludni, de ő kis kényes, ahogy jön az első hideg, már tolja is be a kis seggét a fotelbe, persze ő ezt szokta meg pici korától.

kk_img_20220718_191326.jpg

Megint jön a kánikula és az igazat megvallva, úgy kell már ez, mint ablakos tótnak a hanyattesés, az aszályról nem is beszélve. Még egy hét kb. és elengedhetem a veteményest. Azon agyaltam éppen este, hogy mire szánjam majd a vizet, mi az, ami nem akkora baj ha nem lesz és mi lesz nagyon drága, ha meg kell venni. Úgy döntöttem, hogy a padlizsánt mentem leginkább, a paradicsomot és a paprikát, a karalábékat, mert már a szivattyú is hörög néha, egyre lejjebb megy a vízszint és ennél lejjebb már nem tudom engedni a szivattyút. Sok munka mind kárbavész... :(

A mocsári lobélia is megpercedt tegnap egy kicsit, ezen a képen még fénykorában látszik, nem tudom mennyire lesz ez a növény nálam hosszú életű, nagyon sok vizet kíván... meg se kellett volna venni... de hátha nem marad így ez a vízhiányos időszak, egyszer csak lesz eső. Bár gondolom a sivatagban is így vannak vele, egyszer csak lesz eső... Pedig nagyon szép ez a virág.

kk_img_20220717_190246.jpg

A kicsi termetű (a rózsaszínű és fehérhez képest) sárga-narancs-piros pillangóvirágok viszont bírják a gyűrődést, már nagyon szépen virágoznak, ezek csak kevés vizet kaptak, amikor bimbót kezdtek hozni, akkor segítettem egy kicsit nekik és nagyon szépen meg is hálálják. 

kk_img_20220717_170609.jpg

kk_img_20220717_170619.jpg

kk_img_20220717_170604.jpg