Előkert bajok

Tegnap reggel kihasználtam, hogy jó hűvös volt és gyorsan megkapáltam az előkert egy részét. Sajnos mondhatom, hogy szégyenfolt az előkertem, pedig mit össze terveztem, hogy az idén normálisan nézzen ki, de nem jött össze. 
Nagy hiba volt meghagyni a búzavirágokat, mert egy darabig szépek voltak, de utána alig győztem összevagdosni mulcsnak őket, ráadásul már így is elszórták a magjukat. Jövőre is lesz sok mulcsom majd a növendékekből, már nem hagyom majd megnőni őket. Szép virág, de annyira gyomosít, hogy az borzasztó. 

Mivel meghagytam a búzavirágot, nem tudtam miatta mást ültetni. A kúpvirágokat későn tettem ki, azok majd csak később kezdenek virágozni emiatt. Sajnos nagyon száraz is ez a rész, ráadásul rengeteg kora tavaszi hagymás van benne. Azt hiszem ki fogom ásni onnan a citromfüvet, már van másutt, ráadásul azt is mindig vissza kell vágni a virágzás előtt, mert túl szapora, szóval mennie kell. 
Rossz helyen van a piros liliom is, mert előtte nagyon magasra nő a sárga cickafark. 
Túl sok a fürtös gyöngyike, pedig már mennyit kiástam! 
Túl sok már a lila törpe írisz is, illetve rossz helyen vannak a magas évelő őszirózsák is. 
És a tollasszegfűt is nagyon meg kellett nyirbálnom, mert benőtte a vetővirágot, áááááá az egész úgy nem jó, ahogy van. A tollasszegfűt ki fogom onnan irtani és nem vagyok biztos abban, hogy fogok ilyen virágot ültetni bárhová is a kertembe. 
A holland íriszek meg nem is virágoztak, azokat a hagymákat fel kell szednem. 
A borzaskata se nőtt meg, WC papír gurigába ültettem, de ezzel tényleg felhagyok, valamiért nem nőnek benne a növények. Szegény virág kb. 10 centis és egy virág van rajta, csak remélni tudom, hogy legalább magot tudok belőle szedni, hogy jövőre legyen pár szál belőle. 

***

Tegnap megjöttek az új növénytámaszok is. Hát... nagyon könnyen hajlik, ezek egy nagyobb szélben a növényekkel együtt fognak elhajolni, arról nem is beszélve, hogy a földbe se lehet bedugni őket, mert kemény a föld. Nem csináltam jó vásárt velük, sajnos. Nem ajánlom senkinek. 
Pedig nagyon vártam őket, mert jó magasak, 140 cm és a kör alakú rész is 40 centis, a magas növényekhez jók. Majd valamit be kell vernem a földbe és annak a helyébe belenyomni, másképp nem lesz működőképes. 

kk_img_20220704_083724.jpg

kk_img_20220704_083730.jpg

 Nyílnak már a díszdohányok is, de olyan nehéz róluk jó fotót csinálni, pedig szépek és eddig 4 féle színű nyílt ki. Biztos lesz még róla kép. 

kk_img_20220704_071849.jpg

Ezeket a liliomokat már nagyon várom, hogy kinyíljanak végre. 

kk_img_20220704_072156.jpg

Ebben a melegben elég hamar lemegy a cickafark és a phlox is. Érdekesek ezek a phloxok, mert nem egyszerre nyílnak. Hátul most nyílik egy lila, egy másikon most jön a bimbó és van olyan is, amin még nem is látszik, hogy virágozni akarna.

kk_img_20220704_072342.jpg

Ebben a szárazságban nehezen, de nyílik a Cosmos is, nagy kedvencem.

kk_img_20220704_072357.jpg

Tele van a kert ernyős verbénákkal de ezt a virágot nem lehet fotózni, mert nem adja vissza a kép. Pedig nagyon szépek, ahogy kiemelkednek a többi virág közül.

kk_img_20220704_072422.jpg