Hőhullám 1 és kanasszajárás

Lassan eljutok arra a szintre, hogy már gyűlölöm a nyarat. Pedig mindig úgy várom a tavaszt és szép is, de a nyár... nehezen viselem a kánikulát. 
Nem akartam pedig beköttetni a légkondit, de azt hiszem itt is úgy leszek vele, mint Pesten voltam, hogy egy darabig bírom, húzom, aztán egyszercsak eldurrant az agyam egy hőhullám alatt és beköttettem. 
Bár érdekes módon a benti szobában, ahol a mennyezeti ventillátor van, nem hiányzik, elégnek tűnik a ventillátor. Talán ma délután kezdtem érezni, hogy már csak a meleg levegőt forgatja... hiába a bezárt ablakok, a leeresztett redőnyök, ha a falak felmelegszenek. És hiába a hajnal fél 4-4 órás kelés és mindent kinyitás, redőnyelhúzás (nem merek úgy aludni, ha fel van húzva), már nem igazán hűti le a házat.
Ma reggel odakinn 18 fok volt, de benn nem tudtam lejjebb vinni 24-nél a hőmérsékletet. 

Ráadásul kanasszát járok az autómmal is, de már úgy tűnik sínen vagyok, mint József Attila. Felhívtam a szerelőt, hogy bedöglött a légkondim, de ő nem javít légkondit. Adott egy számot, de az éppen nem kapcsolható és másnap se volt kapcsolható. 
Aztán felhívtam egy másik műhelyt, amit ismerek, el is vittem hozzájuk, újratöltötték gázzal de nem javult meg. Ők többet nem tudtak tenni az ügyben, de kaptam egy telefonszámot, akit fel is hívtam, hétfőn reggel oda is mentem, de ő is csak annyit tudott mondani, hogy ez elektromos betegség, keressek autóvillamossági embert. 
Felhívtam egy műhelyt a közeli városban, de légkondit nem javítanak. Aztán találtam egy műhelyt a távolabbi városban, akik viszont javítanak, fel is hívtam őket és kedden reggel bementem a kocsival. Megnézte, elmondta, hogy szerinte milyen húsz baj okozhatja, de konkrétan csak akkor tudja megmondani, ha kicsit jobban belenéz, viszont ahhoz fel kell emelni az autót, de éppen nincs szabadon emelőjük, menjek be másnap reggel... 
Szerda reggel is bementem (812 Ft-os benzinnel) és megállapítást nyert, hogy mi lehet a hiba. Megrendelték az alkatrészt és tegnap hívtak, hogy vigyem be a kocsit és ott is kell hagyni. Megszerveztem, hogy valaki jöjjön be és hozzon haza (abban a kocsiban sincs légkondi) és még azt is meg kell szervezni, hogy majd valaki vigyen be, amikor kész lesz, mert kb. 20 km-re van. Ja és közben dolgozom... szóval az összes nemlétező f@szom is tele van, de nagyon boldog leszek, amikor kész lesz a légkondim és nem egy forró konzervdobozban fogok furikázni. 

A macskáim érdekes módon a kánikula örömére, mind itthon vannak, senki nem megy sehová, nagy henyélés van, amerre járok, mindenütt macskába botlok, pedig csak hárman vannak... illetve... már a Mosogató is itt henyél a teraszon. És meg is simogattam! Azt hiszem azért hagyta, mert látta, amikor Herkulest simiztem... kezdek rájönni, hogy ezek sokkal okosabbak, mint hittem volna. Mindent értenek és kifejezésre is juttatják, hogy tökéletesen értenek. Egyre jobban bírom őket, még akkor is, amikor Böbike azt hiszi zöldbabszedés közben, hogy ez játék és nagy hasasokat ugrik a bokorbabok között. :))) De nem tört le egyet sem. :) 

Tegnap hajnalban megint leszedtem egy adagot, 3 zacskóval lett, be is tettem a fagyasztóba. 

kk_img_20220630_071007.jpg

És a nagy szárazság ellenére is vannak gyönyörű színfoltok a kertben. A nagy kedvencem most a terrakotta színű cickafark és mellette a fehér lángvirág (phlox). 

kk_img_20220628_144154.jpg

kk_img_20220630_093540.jpg

A lepkevirág is nagyon hálás és jól bírja a szárazságot, alig öntözöm. 

kk_img_20220630_093604.jpg

A monarda is egyre nagyobb és több virágot hoz. Ha megmarad, akkor jövőre már hatalmas lesz. 

kk_img_20220630_093608.jpg

És a Kleopátra tűje is csodaszép, csak egy nőtt meg, mellette van még egy kisebb, remélem majd utoléri. 

kk_img_20220630_093622.jpg