Pénzlevelű lizinka és hideg reggel

4 fok van kinn ma reggel... hmmm... Böbe benn aludt, ezek a macskák valahogy mindig tudják milyen idő lesz. 

Találtam a kertben, még kora tavasszal, amikor elkezdett hajtani. Nézegettem egy pár napig, aztán úgy gondoltam, hogy ez "valami", így aztán vettem be belőle cserépbe. Fogalmam se volt, hogy micsoda, de most találtam meg véletlenül a neten, hogy ő a pénzlevelű lizinka. Tök jó! Örülök neki! Szép sárga virágja lesz. 
Nem tudom, hogy kerülhetett az ágyásom szélébe, tavaly egészen biztosan nem volt ott, lehet, hogy valakinek volt és elhozta a magját a szél? 
Most, hogy tudom mi ez, még fogok behozni belőle, mert évelő és nagyon jó talajtakaró is a botanikaland.hu szerint és jó lesz a járdalapok közé és a téglák közé is, amikből a kis ösvényeket raktam ki. 
Megnéztem, a gyomok között még nyomokban fellelhető, majd holnap kiásom a földből a kis lapátkámmal. 

kk_img_20220518_084811.jpg

Van egy másik is, ami csak úgy lett, egy kakukkfű. Valamelyik nap nézek, hogy mi az a lila a romos verem szélén és ez a kakukkfű volt ott. Szép, meghagyom ezt is, bár van kakukkfüvem másutt, de azon a helyen ő akart lenni és szerintem ez vad, akkor hadd legyen. 

kk_img_20220516_161806.jpg

És kinyílt a tavaly magról ültetett szappanvirágom is, most tavasszal hoztam át a virágiskolából, mert ott nem volt már jó helye, nem kapott elegendő napot.

kk_img_20220516_161840.jpg

kk_img_20220516_161848.jpg