Fürtös gyöngyikék és magnólia

Tegnap is sikerült tevékenykednem egy kicsit a kertben, nagyon jó idő volt. Ma reggelre megint esős lett, de nem baj, mert ha lenyomom az ásóvillát, a talaj még mindig száraz a fák alatt pl. 

Tegnap elültettem pár szem borágó magot, kevés koriandert is. Ugyan nem kedvelem, de tavaly volt olyan tomatillos recept, ami kellett volna és nem volt a kertember koriander zöldje. 
Kicsi metélőpetrezselymet is ültettem és kaprot. 

Kiszedtem az egyik tuja alól pár követ, amik mozdíthatók voltak, de van még két hatalmas. Nem tudom, hogy azokat hogy fogom onnan kinyerni, de jó lenne elhasználni máshol. És a magnólia töve is körbe van rakva kövekkel, onnan is elkezdtem kivenni. Egyrészt már nincs ott szükség rá, másrészt nem is szeretem ezeket a fa köré, körbe karikába  rakott köveket. 

Áthordtam a köveket a felvillázott részre, ahol szegélyt fognak alkotni (egy darabig), aztán majd meglátom, hogy lerakom-e szegélykővel vagy hogy legyen, de egyelőre a kaszálás miatt a kő védi az elültetett növényeket. Aztán majd rendezkedek. 

Átvittem mégegy hostát is a végleges (?) helyére onnan, ahol eddig volt. Még nem nagyok a levelei, addig könnyebb átültetni. 

 Kibújtak és virágoznak a fehér gyöngyikéim is, ezek új szerzemények, ősszel rendeltem őket. Azt hiszem ősszel veszek majd még pár fajtát, azt mondják azok nem olyan erőszakosan terjedők, mint a hagyományos gyöngyike, mert azt bizony irtanom kell. 

kk_img_20220426_085707.jpg

kk_img_20220424_120801.jpg

kk_img_20220424_120819.jpg

És valószínűleg az idei utolsó képek a magnóliafáról, a mai eső már biztos leveri a szirmokat róla, lassan elnyílik, már erősen hullatja a szirmait, látszik a képeken is.

kk_img_20220426_085918.jpg

kk_img_20220426_085952.jpg