Füstbe ment terv

Most már azt hiszem esőileg nem panaszkodhatunk, szerintem lassan bepótolja amit kihagyott a télen és tavasz elején. A hétvégi nagy terveim füstbe is mentek, vagy inkább vízbe fulladtak? 
Szombaton annyira eláztam a boltból kijövet és itthon is, amikor kiszálltam kinyitni a kaput, hogy beálljak a kocsival... akkor zuhogott a legjobban. 

Be akartam menni a kertészetbe is, de ilyen esőben minek? Meg aztán hazajöttem levettem a vizes göncöt, a nyavalyának sincs már kedve ilyenkor újra elindulni. 
Vettem viszont megint egy újfajta büdöske magot, már tényleg komoly büdöske gyűjtő (is) leszek, rengeteg fajta van már. Nagyon szeretem ezt a virágot, annyira hálás, igénytelen, mindenütt megnő és még hasznos is, mert talajfertőtlenítő hatása van. 
A jobboldali a legújabb szerzemény, de a másikat is idén vettem. A többi pedig itt van fotókon
Fehér büdöskére fáj még a fogam, de nem láttam boltban sehol, rendelni pedig már nem szeretnék, mert egyet az ember nem rendel. Majd jövőre. 

kk_img_20220409_110914.jpg

Milyen jó, hogy eltettem a 10 darabos propagátorokat, amikben a kövidudvákat vettem. Szépen el voltak mosva és most tízesével ültettem bele virágokat... 30 félét ültettem el. Vegyesen, évelők és egynyáriak is vannak közte. Aminek nagyon apró a magja, azokat nem szoktam kiszórni a  kertbe (hacsak nincs egy vödör magom), mert nem biztos, hogy meglátom, amikor kikel. Jobb, ha így nevelem és azokat is, amiket még nem ismerek. A kertben nem biztos, hogy tudnám, hogy az az, illetve így öntözni is jobb. Ki fogom vinni az egyik permetezőt, vizet fogok bele tenni és permetezni fogom őket vízzel, illetve alulról öntözni, mert azt vettem észre, hogy vannak olyanok, amikre ha vizet öntök kiskorukban, akkor lefekszenek és kidöglenek. 
Kíváncsi vagyok mennyi fog sikerülni az idén. Tavaly is rengeteget ültettem, de nem minden maradt  meg, bár jópár igen. 
Azok pedig az idén fognak virágozni,  rengeteg új virág lesz az idén a kertben. 

Közben kinyílt a puskin virág is (Puschkinia scilloides), ez is új szerzemény (Virágwebshop), nagyon szép, nagyon örülök neki! Emlékszem régen csak könyvben csodáltam, de akkoriban még Magyarországon alig lehetett kapni valamit, most fantasztikus ez a bőség, a régihez képest szinte minden van.

kk_img_20220408_170112.jpg

És az árvácskák is nagyon belódultak. 

kk_img_20220407_161550.jpg