És még mindig ültetés

Annyira vártam már a hétvégét, erre bedöglik az idő megint. Olyan szélvihar van kinn, hogy majd elviszi az erdőt. A hétvégére pedig sok esőt, további szelet és még hűvöset is ígérnek... hiába no, április van. Bolond hónap, bolond idő. 

Tegnap is ültettem, most már nagyon be kell lendülnöm, hogy minden a földbe jusson időben, ha a fene fenét eszik is el fogom ültetni az összes egynyárit a hétvégén. 
Félbevágott WC papír gurigába már tettem egyesével (összesen 4 db-ot) ricinust, egy serlegloncot és egy feketeszemet. Utóbbiakból nem egy magot, hanem egy gurigába tettem párat, de nekem elég ha egy kikel. 

De van már eltéve tollborzfű is, amiből a múltkor kikelt 2 db, aztán mind a kettő ki is múlt, nem tudott valamiért elkezdeni növekedni. Utánaültettem még magot. 
A záporvirág már kikelt, a fehér füzérajak még nem, pedig már ildomos lenne, kicsit aggódom is miatta. Büdöskék is kibújtak, ahogy a cosmos is. 
És van még eltéve árvalányhaj, pampafű, galambszínű ördögszem, pázsitviola keverék és külön kék színű, kék havasi iringó, fáklyaliliom magról, bordó kúszó phlox (ez tavaly nem sikerült). És még rengeteg virágmagom van, nem is tudom, hogy fogom mindet elültetni. Lesz majd pár adag, amit simán szétszórok, szerintem a kakukkmák és a tátika simán kikel úgy is, meg a körömvirág is. 

És jönnek már a tavaszi hagymások közül nárciszok is, bár a zöme még hátravan: 

kk_img_20220407_161056.jpg

kk_img_20220407_161449.jpg

Meg a tőzike is. Tavaly nem virágzott, most se bőven, de már legalább van rajta valami: 

kk_img_20220404_100221.jpg