Ültetés és ültetés és ültetés

Tegnap délután szétültettem pár paradicsompalántát, mert nagyon kinőtték már az ablakpárkányt. Kitettem őket a kis melegházba. Fokozatosan az összeset szét fogom rakni, a helyükre (mármint az ablakba) pedig évelő virágmagokat teszek ugyanígy kis poharakba. Nem tudom, hogy fognak elférni... :( 

Kiültettem pár kúpvirágot is, túl nagyok voltak már, remélem már nem lesznek fagyok. A végleges helyére tettem az új szerzemények közül a 2 gólyaorrot is. 

Alig várom már, hogy hétvége legyen és mehessek ki a kertbe, egész listám van hogy mit akarok megcsinálni. Az igaz, hogy nem ígérnek jó időt, de ha nem lesz is, akkor benn fogok egynyári virágmagokat ültetni. Nekem bevált az, hogy félbevágott WC papír gurigákba teszem a magot és úgy teszem ki a földbe, így jobban tudom, hogy hol van és a tőtávolságokat is jobban be tudom lőni. Sőt némelyikkel megvárom, hogy kikeljen és csak azután ültetem ki. 

Hétvégén a lestyánokat is át akarom ültetni másik helyre, remélem megmaradnak. Még nem hajtott ki annyira, hogy ne legyen mozgatható. Biztos meg fogják sínyleni a levelei, pedig az elsők szoktak lenni a legszebbek, de ennek meg kell lennie. Máshová tervezem a fűszerkertet és a helyükre akarom tenni az egyik havasi törpefenyőt, mert az a rész már évelőkertté alakult. 

kk_img_20220404_100530.jpg

Át szeretném tenni a cola növényt is, mert sokkal nagyobbra nő, mint amire számítottam és nagyon belóg a kis ösvénybe, mikor vizes, akkor nagyon zavaró. 
És persze még rengeteg tervem van, de most az első az ültetés. Most már az egynyáriaknak is be kell kerülniük a földbe, hogy időben tudjanak virágozni és sok van közöttük, ami először van nekem. Ezeknek mind utána szoktam olvasni, hogy mit szeret, hogyan kell ültetni, gondozni, ki kell találnom, hogy hol lenne jó helye. Ez sok munka, idő, figyelem. Tulajdonképpen ez köti le egész nap a gondolataimat, nehéz ilyenkor a munkára koncentrálni. 
Még a macskahempergő helyét is ki kéne találni... mert a macskamentát lassan ki tudom már tenni. 

Tegnap este megint macskacirkusz volt az ablakban, Herkules és a MosogatóCica megint összefutottak, Herkules szokás szerint üvöltött, mint a sakál, de be volt húzódva az ablakba, onnan nyaúzott. Szerintem azért üvölt, mert segítséget kér. Elzavartam a Mosogatót (nem tudom el fog-e innen szokni az a cica valaha is), Herkuló pedig megnyugodott és elment aludni. Egyszer majd le kell rendezniük ezt a területvitát, amiben én is segítek Herkulesnek, de most nem szeretném ha megint verekedés lenne. Épp csak begyógyultak a sebei, le van vékonyodva, most azt szeretném, hogy összeszedje magát. Ha elmérgesedik a helyzet a két kandúr között abból Herkuló nem jön ki jól, mert a MosogatóCica nagyon nagy, bőven kétszer akkora, mint ő...