Szombat - ÚjDudvák és JóFalat nekem

Már nagyon várom, hogy megnőjenek a virágok és lássam, hogy fog kinézni az idei kert. Jó volna, ha legalább a már beültetett részek egyben is fotózhatók lennének, nemcsak a virágok maguk. 
Persze fotózhatók most is, de úgy értem, hogy mutasson is. 
Kíváncsi vagyok, hogy ugyan majd hányszor kell átrendeznem a kertet, hogy azt a képet adja, mire vágyom. 
Arra is rájöttem, hogy több örökzöldet kell közé tennem, ha azt szeretném, hogy télen se legyen olyan kopár a kert, persze már az idén az is dobott rajta, hogy meghagytam az elszáradt virágszárakat. Ennek nemcsak az volt az oka, hogy elkerüljem a kert hirtelen kiürülését, hanem az is, hogy a száraz szárak védik a növényt télen a fagytól. 

***

Tettem is ma az örökzöldekről, vettem két havasi törpefenyőt ma. Nem egyformák, az egyik kb. 1-1,5 méteres lesz nagykorában, a másik 2-3 méteres és valószínűleg terebélyes is lesz. 
Illetve vettem még egy kínai hamuvirágot, szereti az árnyékot és főleg a vizet, ezért a kút mellé fogom tenni az északi, árnyékos oldalba. Oda majd még egy oszlopos tiszafát is szeretnék és pár páfrányt meg hostát, azzal szerintem az a rész el is lesz. 
Ma még nem tudom őket elültetni, olyan sűrűn szitál az eső, az előbb kimentem körbenyargalni a kertet és pillanatok alatt eláztam. 

kk_img_20220402_133623.jpg

Ezt a szép egeret pedig Elzától kaptam reggelire, hogy a Gazdi se éhezzen. :D :D 

Az alutálkára azért tettem, mert egy bottal ráfordítottam és úgy vittem ki az erdőre. Sose a cica előtt dobom ki, nem szabad, hogy azt higgye, hogy nekem nem is kell a falat, amiről ő nagylelkűen lemond a javamra. :)

kk_img_20220331_082033.jpg

kk_img_20220331_082128.jpg