Végre eső és nárciszok

Tegnap délelőtt óta esik az eső, délután és estefelé bőven zuhogott. Most is esik. Csak hadd jöjjön le minél több víz, hogy teljen kicsit a talaj, nagyon sok eső hiányzik. Hónapok óta nem esett, télen se volt hó sem.
Nagyon örülök neki, hogy ennyi eső jött most, minden kinn van már a kertben, aminek ilyenkor kinn kell lennie, ha ezután felmelegszik az idő, akkor szépen ki fognak kelni és lehet gyönyörködni a frissen hajtó növényekben. 

Sajnos benn viszont a bársonyos kakukkszegfű viszont nem kelt ki a második ültetés sem. Rózsaszínűm van, de bordósat szerettem volna, ahhoz rendeltem a magot, de úgy tűnik nem jó. Lehet, hogy valami hibrid növényről van, azt olvastam valahol, hogy az ilyen növények hoznak magot, de nem kel ki. 
Így aztán elhasználtam a kis ültetőpoharát és ültettem bele cherry színű évelő kúpvirágot. Kíváncsi vagyok, hogy ez majd kikel-e. 5 szem magom volt összesen. 

Vannak virágok, amikkel nincs szerencsém, a színes évelő margaréta se kel ki nekem, már a második féle magot vetettem el pedig. És nem temettem be, mert állítólag fényre csírázik, de meg se mozdul, pedig nedvesen tartom. 
Ugyanígy nem jött össze az óriás bambusz sem magról, egy se csírázott ki, pedig melegen tartottam, párában... ááááá, ilyenkor mérges vagyok. Hiába olvasok utána, akkor se sikerül. 

Szerintem elég sok lehet a terméketlen mag, mert pl. a saját sisakvirágomból is csak egy kelt ki. Utánaültettem és azok se keltek ki. Kb. 20 szem magból 1... ez nem túl jó arány, bár lehet, hogy az az oka, hogy tavaly későn érlelt magot, utána pedig már jöttek a fagyok,  lehet megfáztak a magok. 

Most meg a magnóliámat féltem, most kezdi nyitogatni és hétfőre -3 fokos fagyot ígérnek. 

Viszont kezdik már a nárciszok is, bár ez a legeleje, rengeteg lesz még. És kinyílt a legújabb recéshagymájú nőszirom is, nagyon szép, bár fehérnek vettem... de ez így szebb, szóval nem fogok reklamálni miatta. 
A képek még az eső előtt készültek. 

kk_img_20220327_115416.jpg

kk_img_20220329_101018.jpg

kk_img_20220329_165919.jpg