Kirándulás és egyebek

Ma reggel -5 fok. Kissé felhős, később felhősebb és a hideg se enged ki. 

Tegnap elmentem kirándulni, annyira szép, napos idő volt, ugyanakkor be is havazott a táj. Előző késő este nagy hóesés volt, nem esett nagy hó, 1 centi kb., de fehér lett a karácsony, ha csak egy kicsit is. 
Úgy döntöttem, hogy be fogom barangolni itt a környéket, olyan szép helyek vannak, sok túraútvonal is és tényleg csak a kapun kell kilépnem, már szinte az erdőben vagyok. 

kk_img_20211226_110906.jpg

kk_img_20211226_111146.jpg

kk_img_20211226_114407.jpg

Nagyon jól esett a séta, felmásztam egész magasra is, pontosabban fellihegtem... hát bakker, 10 méterenként álltam meg pihenni, szóval nem vagyok a topon az állóképességemet illetően. Többet kell mennem gyalogolni, hogy szedjek magamra némi erőt. 

Ma pedig elmentem a szerelőhöz, új kipufogódob kell a Bömbinek, mert a tetején kilyukadt és már olyan sportos a hangja, mintha egy versenyautóval járnék. Drága lesz... nem lehet meghegeszteni, újat kellett rendelni. És még lesz egy köröm januárban a másik szerelőnél, mert az olaj is csöpög a szimeringnél. Ha egy üzlet egyszer beindul... úgy tűnik a forintmínuszok irányába is működik. Gáz végszámlát is olyat kaptam, hogy majdnem leesett a kalapom. 
Viszont ha mindezeken túl leszek, akkor megint rendben lesz az autóm, a gáznál már tudom, hogy mekkora számlára számítsak jövőre és egyébként is. Hálás vagyok azért, hogy ezeket ki tudom fizetni és a nem a kocsit kell mellőzni  és a fűtést se kell lejjebb csavarni. 

Amikor hazaértem a szerelőtől Herkuló éppen kinn csavargott az úton és amikor meghallotta a kocsi hangját, akkor bemenekült az udvarba. Olyan jó volt látni, hogy ez neki a "haza" és ez  a hely jelenti neki a biztonságot. Mert ez azt jelenti ám! :)