Átszervezés?

Jó ideje gondolkodom már azon, hogy kicsit átrendezkedek ezzel a bloggal, mert olyan beszorulva érzem magam, holott lenne egy csomó más témám is a kerten kívül. Viszont az átszervezése nagyon nagy meló lenne, mert a menük úgy vannak kialakítva ahogy ezt egy kertészkedésről szóló blognak elképzeltem, szóval ki kell találnom, hogy tudok úgy további teret engedni magamnak, hogy ne az átszerkesztéssel teljen el a két két hét szabim. 
Meglátom, megpróbálom úgy megoldani, hogy majd csak a végeredmény látszódjon, de ha kicsit szétzilálódna a blog, akkor ez az oka. Ha egyáltalán hozzáfogok. 

Ma végre lemasíroztam a pincébe és lefestettem az előszobafalhoz még a nyáron előkészített két lecet, (az egyik oldalát) amire majd a szőnyeget akarom feltenni, ami a falat fogja védeni. Viszont akasztókat se vettem még... de majd elmegyek holnap és veszek. 
Úgyis kell még kölyökpezsgő is, mert valamit szeretnék inni az ünnepek alatt, viszont alkoholt nem ihatok, szóval marad a kölyökpezsgő... sose ittam még, lehet hogy egyszerűbb lenne venni egy tonikot? Bár ilyen lónyálakat meg végképp nem iszom. Na jó ez se igaz így, mert nyáron szoktam inni gyümölcsös sört vagy zéró cukros kólát. 

A mai másik remeklésem a cicaházak rendbetétele volt. Még téliesebbre vettem a figurát. Megnéztem és mindkét cicaház legvékonyabb része a teteje volt, ezért mind a kettő kapott 4 centis hungarocelt a tetejére, illetve az egyiknek túl nagy volt a bejárata, ezért azt is kisebbre vettem. A doboz elejére ragasztottam olyan kb. 3 centi vastag papírt, amit a rendelt dolgokkal szoktam kapni és úgy van megcsinálva, hogy olyan szilárd, mintha fa lenne. 
Alattuk 10 centis kőzetgyapot van. 
Illetve az utóbbi napokban csak néztem, hogy Herkuló miért nincs egyik dobozban sem. Az egyikben találtam hányást (Herkuló sokat hány, szerintem folyton túlzabálja magát), kitakarítottam, akkor elfoglalta a dobozt, most a másikban is megtaláltam az okot. Ott is ugyanaz volt, kiszedtem az összehányt szalmát belőle és kapott újat. 
Szóval a macsekházak rendben vannak, Herkuló tobzódhat, ő az egyetlen kinti cica, de azért kell a több ház, mert - ugye - az ilyen hányásos balesetek miatt mégse maradhat hajléktalan, illetve ha valamelyik esetleg kinn maradna, akkor legyen meleg kuckó, ahová bebújhat. 

Most Elzával nem tudom mi van, nem megy be a verandán a dobozába, a tetejére se fekszik, pedig a doboz rendben van. A párnája is, a plédikéje is a tetején... nem tudom mi a csuda történt.