Böbe gyógyszere és ÚjDudvák

Böbével küzdök, hogy valahogy bevegye a gyógyszert, amit jó drágán megvettem neki, mert nem akar helyrejönni a hasmenése, de ez négykezes művelet lenne vagy legalább 3. 

Bele kéne a szájába fecskendezni egyenesen, de tegnap reggel akkorát köpött tőle, hogy minden tele volt a gyógyszerrel, ami úgy néz ki, mint a kátrány. Végül rányomtam a kajájára és nagy nehezen megette, mert állandóan olyan éhes, mint a farkas és nem adtam neki mást. A délutánival kicsit kergetőztünk, de nem tudtam neki beadni, ezért belekevertem Lidl-es folyékony cicakajába. A felét felnyalta... Ez a folyékony jutikaja egyébként az aduász, azért tartom itthon, mert ha valamelyik kaja nem ízlik nekik, akkor leöntöm egy ilyennel, összekutyulom és mindjárt elfogy minden. Ez a cucc most félig fogyott el... 

Tegnap még szabin voltam, ezért elmentem beszerezni a vágyott korallberkenyét és földet a dézsákba. Vettem is és még mellé egy piros bogyójú tűztövist, (narancssárga már van) egy kutyatejfélét (Délszaki kutyatej), egy Astert, ami nagyon szép, dús virágú, első ránézésre az ember krizantémnak gondolná és egy skarlátvörös gyömbért. Korall meg skarlát... tegnap vörös nap volt. 

A gyömbért és az Astert el s ültettem, de az eső megint bekergetett. A többit majd hétvégén. 

kk_img_20210922_164448.jpg

kk_img_20210922_164644.jpg

kk_img_20210922_164845.jpg
Egyébként már túlzásokba esek a növényvásárlásokkal, de most van itt az ideje. Ebben az évben még jön majd októberben a krizantém, aztán szerencsére vége. Illetve még várom a csomagokat a rendelt dudvákkal, de azok már rég ki vannak fizetve. (hagymások és rengeteg írisz jön még)

Tudom, hogy már szinte mániás vagyok, de van bő 1500 négyzetméterem, be kell ültetni és nem szeretném a kertet olyannak látni, hogy ugyanaz a növény ismétlődik, mert csak pár van és azokat szaporítgatom és végül is, addig, amíg megtehetem, addig veszem meg őket. 

Ma észrevettem, hogy szépen hajt a kerítés mellé kiültetett óriás szarkaláb is. Úgy nézett ki, hogy el fog pusztulni, nagyon sajnáltam, de most nagyon szép, erőteljes hajtások nőnek rajta.