Beszámoló a tegnapról

A tegnapi nap egy merő kaland volt. Nem nekem, hanem a fiúknak, akik bontanak. Hatalmas energiával estek neki a srácok a rémpajtának, olyan gyorsan haladtak vele, hogy csak néztem. Apuék is jöttek, el is vittek 3 utánfutó fát, szerintem egész télen tud majd fűteni vele apu, már ha begyújt a kazánba, bár minek fizetne a gázért, ha már itt ez a sok fa. 

Aztán a lódarazsak azt mondták, hogy ne együk olyan forrón a kását itt ezzel a bontással. Szóval a srácoknak van ismerőse, egy méhész, aki kijött és segített kiirtani a darazsakat, mert a rémpajtába is be voltak költözve. Borzasztóan sok volt belőlük. És ezzel lesz segítségem arra is, hogy azokat is kiirtsuk, amik a tetőbe költöztek be, azok is lódarazsak és még többen vannak.

Zajlik ez a vidéki élet és elég sokba kerül. 

Aztán amikor már látszott, hogy lesz itt azért törmelék bőven, akkor felhívtam a konténerszállítókat, hogy hozzanak egy konténert. Mindenki azt mondta, hogy nem éri meg, mert nem lesz annyi sitt. Én meg mondtam, hogy ha félig lesz a konténer, akkor is el kell mennie innen a cuccnak, szóval kihozattam és 5 köbméteres konténert... mit mondjak? Tele van, majd még rá kell fizetnem, mert csak 3 m3-t fizettem ki, és nem is lett elég a konténer, de a többi már a következő körrel fog elmenni. 

Van ennek egyébként jó oldala is, mert így legalább a saját szemetemért fizetek, nem kell azon aggódnom, hogy majd az éjjel valaki telerakja a konténert és nekem kell fizetnem érte. Bár így aggódtam, fel is ébredtem éjjel és nem tudtam visszaaludni, mert attól féltem, nehogy idehordják a szemetüket az emberek. Pesten gyakran hallottam olyat, hogy valaki konténerét telepakolták és utána már nem lehetett hová tenni a szemetet, annak kellett kifizetnie a szállítást, aki a konténert rendelte. Meg amúgy is, lehet, hogy a tegnapi izgalmak nem hagytak aludni, most nagyon fáradtnak érzem magam. 

Szóval lesz majd még egy nagyobb konténernyi cucc, mert a rémpajta alja is rémes, darabokban lett lebetonozva, a beton meg van billenve, meg kb. minden baja van, szóval azt is fel kell majd törni szerintem. Még olyan állapotban sincs, hogy rá lehessen húzni egy réteget, de alapvetően nem is akarok, mert állatokat tartottak ott, szóval mindent, de mindent ki kell onnan pucolni, de még valahogy majd  a földet is ki kell egy kicsit szedni onnan, de azért majd ráhagyom szakira a kérdést. 

Ami azt illeti még abban sem vagyok biztos, hogy a hátsó falat meg tudjuk tartani. Ronda is és hát ha már csináltatok oda valamit, akkor azt szeretném, hogy teljesen rendben legyen. Ez még nagy menet lesz. 

kk_img_20210907_063948.jpg

kk_img_20210907_064021.jpg

Egyelőre nem látom a követező lépést és ez eléggé ki tud borítani. Nem értek ezekhez a dolgokhoz és így nehéz tervezni. Azt gondolom, hogy előbb a falat kell megcsináltatni, mert annak kell alapot ásni, de ahhoz előbb fel kell szedetni az egész alját is. És akkor megépülne a fal (talán kémény is, de annak is utána kell nézni, hogyha kemencét akarok, annak milyen kémény kell), aztán lehetne berakni az oszlopokat amire kerül a tető, de az is lehet, hogy akkor már téglából rakatnám az oszlopokat. És csak a legvégén készülne el az aljzat. 

Az egészet az nehezíti, hogy a külső fal az most maga a kerítés. Tehát amíg meg nem épül az új, addig oda kell valami ideiglenesen. 

Kiszedettem a köztes kerítést is, hogy ne úgy nézzen már ki a kert, mintha két kert lenne. Ehhez ki kellett vágni két hatalmas jezsámen bokrot is, mert teljesen belenőttek a kerítésbe. Majd kinőnek, ha egyáltalán hagyom kinőni őket, mert nem kell belőle annyi. Pár tuja alsó ágait is levágták, úgy fejmagasságig, de még mindig lesz aminek ki kell mennie, annyira sűrűn voltak ültetve, hogy egymástól mentek tönkre ezek a növények. Apu mondta is még tavasszal, hogy nekem favágónak kellett volna mennem. :D :D 

kk_img_20210907_064055.jpg

Na hát itt tartunk. Az udvar tele faanyaggal, vasakkal, a kivágott bokrokkal, kibontott téglákkal, amiket megtartottunk, cserepekkel és a helyi köveket is félre tetettem, mert azok meg jók lesznek sziklakert környékére. Nem látom a végét, de még a következő lépést sem. Szerencsére arra már rájöttem a felújítás folyamán, hogy ami számomra olyan megoldhatatlannak és kivitelezhetetlennek tűnik, azt mások idejönnek és pikk-pakk megcsinálják. 
Nekem a bontás is a megoldhatatlan kategória volt, remélem a következő lépések is csak nekem tűnnek ilyen nagy nehezen megmászható hegynek. Egyébként az egészben a legnehezebb majd kőművest találni lesz. 

kk_img_20210907_064044.jpg