ÚjDudvák

Nagy szél volt ma. 

Tegnap kiraktam a rémpajtából a cuccot... nemrég hordtam ki bele. Hmmm... na mindegy, most szépen visszahordtam a szerszámot a pincébe. A pincéből végre kivittem egy nagy lemezládát, amiben gyújtóst tartottam, amikor még a fatüzelésű kazánt használtam. Tele volt gallyakkal, fűrészporral, meg amit még beleraktam tavaly, amikor a pince vakolás  és meszelés volt. Szóval szeméttel is. Tavaly óta terveztem kirámolni onnan, de valahogy vagy időm nem volt, vagy kedvem nem volt, pedig végül nem is tartott sokáig. A fűrészport és az apró gallyakat kivittem a komposzthalomra, a ládát egyelőre kivonszoltam és nekitámasztottam a fahalomnak, mert jelen pillanatban nincs jobb helye. Nem akarom eldobni, mert pl. betont kikeverni jó lesz benne, úgyis akarok csinálni lépőköveket a kertbe. Az összes teendővel kapcsolatban mindig csak egy kérdés van: Mikor? 

Mert pl. a lépcsőházban is szeretném lefesteni valamikor a palákat, csak hát tényleg mikor? Mindig van valami más. Amikor jó idő van, akkor főleg a kert viszi a legtöbb időt. Később meg már semmit nem lehet csinálni, mert mire kilépek a melóból, addigra sötét van és persze hideg. 

Vettem egy lámpát is végre a verandára, apu ma feltette nekem, tök jól néz ki. 

Tegnap egyszerűen viszketegségem volt, hogy bemenjek a kertészetbe. Nem volt semmi célom, de  valami egyértelműen bevitt és amikor megláttam, akkor jöttem rá, azért kellett bemennem. Először nem voltam biztos benne, hogy nem egy jól megtermett óriás szarkaláb-e, ezért rákérdeztem, mert a levele hasonlít, sőt a formája is, de nem! Szóval hazajöttem az egyik régóta vágyott, egyszer már ültetett, de nem megmaradt növénnyel, a Mérgek Királynőjével, a sisakvirággal. Nagyon örülök neki! 

Nem tudom mi ez a leküzdhetetlen vonzódás a mérgező növények iránt (ámbár majdnem minden kerti virág mérgező). Már van ricinusom, (ebből vonják ki a ricint), a datura is nagyon mérgező, a gyöngyvirág, az őszi kikerics és a nadragulyát se irtottam ki. Még beléndek nincs, de ami késik nem múlik. :) 

Az Aconitumon kívül (konkrétan havasi sisakvirág) hoztam még egy kis cukorsüvegfenyőt, egy piros cickafarkat, egy fehér bugás lángvirágot és egy mályvaszínű levelű tűzgyöngyvirágot (már el is ültettem őket a cukorsüvegfenyő kivételével). 

 kk_img_20210904_152632.jpg