Macskamenta

Na, hát megkínáltam a cicókat macskamentával, ha már a kedvükért ültettem. A fogadtatás teljesen vegyes volt. Elza megszagolta és elhúzódott tőle. Herkules szintén megszagolta és szerintem érdekelte volna, de még soha semmit nem fogadott el közvetlenül a kezemből, ezért inkább lemondott a mentaélvezetről. Böbe meg egy pillanat alatt kikapta a kezemből a mentalevelet és lenyelte. Aztán volt egy kb. 1 percig tartó érdekesen révedt tekintetű koboldozás. Lerántotta az egyik takarót és nagy elánnal rágta, hempergett, de aztán kiment enni és a kaja úgy tűnik gatyába rázta, mert elmúlt a hoppáré... 

Viszont... most, hogy megismerték a macskamentát, rájárnak a kertben. Herkules kifejezetten szívesen hempereg mellette és Elza is rájár szagolgatni, Böbe még nem fedezte fel. Át kell ültetnem vagy a macskamentát valahová, vagy a mellette lévő rozmaringot, mert Herkules simán ráfekszik.  Egyrészt összetöri, másrészt nem akarnék olyan rozmaringot használni, amit a macsek összeheverészett. 

Jövőre még fogok ültetni macskamentát, lehet, hogy nem is kell már maggal vacakolni (bár többfajta van itthon, szóval mégis fogok vacakolni), de ezt ezt is lehet majd szaporítani dugványról is, vagy új hajtásról. 

kk_img_20210726_074825.jpg

kk_img_20210726_074833.jpg

kk_img_20210726_074838.jpg