Nincs eső...

Tegnap  korán örültem, azt hittem az újabb lehűléssel lesz majd eső is, de csak egy kis szemerkélés volt reggel. Napközben nagyon durván fekete felhők jöttek, néztem is, hogy hűhamileszebből, de nem lett semmi. És ezt többször is eljátszotta az időjárás napközben, de egy szem, annyi eső se volt. Francbamá'!

Reggel odatettem sülni-főni egy kis milánói mártásnak valót. Persze friss, zöldfűszereket szedtem hozzá a kertből, kakukkfüvet, sok oreganót, bazsalikomot. Asszem bazsalikomot még ültetek, mert szerintem nem lesz elég, ahogy belódult a fogyasztásom. 

Ezzel együtt, szakítottam kicsit - csak megszaglászni - a tárkonyból is... hát, ennek biza még most sincs semmi illata. Már korábban is szaglásztam, de azt gondoltam, hogy rossz a napszak vagy a Hold állása... de az a helyzet, hogy bármikor szaglászom, ennek se íze, se bűze. Pedig már nagyobb, mint én vagyok. Tavaly magról ültettem és elég küzdelmes volt felnevelni. Mára a "gyerek" jól megnőtt, de renitenskedik itt nekem, nem olyan, mint lennie kéne. 

Néztem a zacskóján, de semmi megjelölés nincs rajta, viszont azt olvastam a neten, hogy az orosz tárkony nem tartalmaz túl sok hatóanyagot... na, hát ez biztos orosz. Remélem a szputnyikban nincs tárkony... hehe. 

Jah, most írás közben is tájékozódok róla, ez biztosan orosz tárkony, mert a francia magról nem is szaporítható... amúgy a francia tárkony is orosz, mert az is onnan származik. Majd veszek boltban kész palántát és kiültetem, hátha jobb lesz. Ami érdekes, hogy a régi kertemben is volt nekem tárkonyom és azt is magról ültettem, de nem volt baj az illatozásával, igazi tárkony illata és íze volt, ezzel nem tudom mi a baj, pedig kétségtelenül tárkony.  

Itt még nem volt olyan nagy, látszik a képen, hogy a törökszegfű még épp csak elkezdett nyílni, de mára már óriási lett. 

kk_img_20210604_062423.jpg

Azt hiszem meglett az újabb felejtős növény is, ez pedig a lóbab. 

Az idén valami baromi rondák lettek, az igaz, hogy az időjárás se kedvezett nekik, mert még csak most szedtem le, holott máskor már június közepén kész vannak. Tavasszal a hideg miatt későn tudott kikelni, májusban a sok esőben és hidegben nem tudott nőni, most az aszály miatt nem tudott szépen szemesedni, szóval jövőre kínlódjon vele akinek kétannya van. Kifejtve se szép, levagdostam róla a fekete csíkokat, ahol majdan ki akarna hajtani, mert  nem szeretem látni őket. Két kicsi zacsival lett, szabdzsiba jó lesz, abban nem látszik annyira. 

 kk_img_20210622_075506.jpg

kk_img_20210703_094720.jpg

Ez meg a kenyerem. Úgy tűnik nem sok sikerről tudok beszámolni az utóbbi napokban, mert ez se lett se szép - úgy néz ki, mint egy krokodil - és nem mondhatom azt sem, hogy ronda és finom, mert jobban is megkelhetett volna, kissé sűrű lett, amikor pirítóst csináltam belőle, majdnem beletört a fogam. 

kk_img_20210701_080131.jpg

Most. hogy itt  írok, érzem, hogy olyan morgós ma az alaphangom, mint a bolhás kutya... :D :D 

 ***

Úgy tűnik ez a mai nem annyira az én napom volt. Délután olyan fáradtság tört rám, hogy aludtam is kb. két órát, másik kettőt meg heverésztem és TV-ztem. Megharcoltunk a Böbével a fotelért is... vesztettem. 

Azért a borsót kiszedtem miután felébredtem, még le is szedtem róla a hüvelyeket, ebből még lesz egy fél kiló. Elhordtam a szárakat a komposztra és még a helyét is felnyomkodtam a csodaásóvillámmal. Megcsípett két szúnyog, ezért most ecetben illatozom.

Azon gondolkodom, hogy nekem már valószínűleg az összes életenergiámat a csikung adja, ma nem csináltam meg a reggeli gyakorlatsoromat, fel is dőltem, mint a krumplis zsák.  

A kútból már nem jön víz... belenéztem, hogy mi a manó van, de annyira lenn van a víz, hogy kilátszik a szivattyú teteje. Lehet, hogy lejjebb kéne engedni. majd valamit belógatok megnézni, hogy milyen mély a víz.