Némi enyhülés eső nélkül... és a hét vicce

Na, hát enyhülés van (némi), de eső még egyetlen csepp se esett. Tegnap irigykedve néztem az időképen, hogy szinte az egész országban esik, itt meg semmi. Jött némi felhő, de még egy nyomorult égdörrenés vagy villámlás se volt, pedig esküszöm, már némi jégesőnek is tudtam volna örülni. Vagy szélnek.

Így aztán maradt a reggeli szellőztetés, a hőmérséklet legalább kicsit lehűlt a lakásban most 24,6 fok van, ez is meleg, de jobb, mint a 28 fok, az biztos. És maradt a reggeli öntözés is, egyébként szép a kert. 

Elég sok munka van, remélem nem melegszik vissza annyira az idő, hogy megint ne tudjak kimenni. Ma már szeretném kiszedni az egyik adag borsó maradékát, lekapkodom róla a borsókat és a helyére ki akarom tenni a kinn maradókat, mint pl. a lila kései karalábét, a fodros kelt, stb. 

Gyomlálni is kell, bár ma reggel kikapkodtam a paprika, a fehér uborka és a padlizsánok körül a gyomot mielőtt öntöztem, de van egy ágyás, ahol nagyon  megnőttek ez alatt a pár nap alatt amíg nem nyúltam a kerthez. 

Kihúztam azt a növényt is, amiről nem tudom micsoda, mert egyre hatalmasabbra nőtt, elnyomta a zellereket, fásodott a szára is és az egyik virágja már elnyílt, nem kell nekem, hogy szaporodjon. Levagdostam a zsályát is, az elvirágzott szárakat és jópár ágat, amik lefeküdtek a földre, illetve elnyomták már az egyik levendulámat is, meg átlógtak a másik ágyásba. A levágott szárakból eltettem pár dugványt, majd teszek a kert egyéb részeibe is belőle, mert a zsálya hatalmasra nő, ahogy látom a gyomot is jól irtja maga között és körül és nagyon hasznos növény, ráadásul igénytelen is. 

Ma el akarom utalni az íriszek árát is, mert megint rendeltem egy rakással belőlük, imádom ezeket a virágokat és mindenféle virágot... nem tudom megállni, hogy ne rendeljek ez van. :) 

***

Délutánra kiszedtem a borsókat, ki is fejtettem, megint lett két zacskóval a fagyasztóba és kb. fél kilót meghagytam a hűtőben, majd holnap csinálok borsópörköltet belőle. 

És a hét vicce is megvan, pontosabban kinyílt. 

Tavaly kiültettem a kerítésen kívülre egy rókakesztyűt és az idén csak néztem, hogy hű ez mekkora lesz! Vártam a giant dudva virágait, még meg is permeteztem, mert ellepte valami rovar, nehogy már nekem tönkremenjen itt a szenzációm. 

Na, hát kinyíltak rajta az első virágok  és mit látok?! Egy bazi nagy szöszös ökörfarkkórót... baszki. :D :D Ekkorát dudvával még nem estem pofára sosem. Tényleg bazinagy, nagyobb, mint én vagyok. Nem irtom ki, ha már ilyen szépen megnőtt, akkor hadd legyen. :))))

kk_img_20210623_073358.jpg