Még újabb szerzemények

Tegnap hosszú napom volt, hajnal 3-kor felébresztett a lakástigris, hogy ő ki akar menni, (most éppen nem éjszakai műszakozott) aztán 3/4 4-kor fel is keltem, mert olyan dolog volt, hogy menni kellett. Szép a hely parkja, sok növénnyel. Nem szoktam durván virágot lopni, csak apró hajtásokat, amiket észre se lehet venni, nem károsítják sem a látványt, sem a növényt, amiről veszem. 

Így aztán lett egy kis hajtás sárga virágú íriszem, kis hajtás halványlila virágú íriszem, nem tudom milyen színű sásliliom (remélem még nincs olyanom, de ha van se baj, mert van hely bőven), egy varjúháj féle, azt hiszem a pompás varjúháj, de ezt se tudni még milyen színű lesz a virágja. Illetve valamilyen harangvirág féle, ami szerintem szintén évelő és álló, elég magasra nő. A virág nélkül is már voltak vagy 50 centisek a szárak. És még lopikáltam  egy cserjéről egy hajtást, amiből dugványt fogok csinálni. 

Valahogy a lopikált dudvák mindig becsesebbek nekem, nem is tudom miért. A múltkori csoffadt kis kövirózsa is kezd már kipendülni. :))))

Ezeket is azonnal elültettem, de meg kellett nekik csinálni a helyet is, mit mondjak? Mire az íriszeket is eltettem, elkezdtem remegni, de elég rendesen, szerintem  a fáradtságtól. Úgyhogy elültettem őket és kampeca, bejöttem, mert nem telt már több belőlem. 

Pedig délután még - miután hazaérkeztünk - még elmentem cicakaját is venni, meg az állatdokihoz, mert a macsekoknak esedékes a féreghajtás, kellett a gyógyszer és foglaltam időpontot Elzának az ivartalanításra, addig meg kaptunk fogamzásgátlót... bakker, ha nekem valaki pár évvel ezelőtt azt mondja, hogy macskám lesz, akkor hangosan kiröhögöm. Én voltam az, aki fennhangon mondogattam, hogy belőlem aztán nem lesz macskás öreg hölgy... erre itt vannak hárman és fogamzásgátlót adok az egyiknek... a másik éppen a fotelben húzza lóbőrt, ő már ivartalanítva van, és a harmadiknak meg fáj a fogam a mogyoróira, de csóri Herkuló ezt még nem tudja, ahogy azt sem, hogy miért kedveskedek neki annyit. :)))) Muszáj őt is megszelídíteni annyira, hogy le tudjuk rendezni és akkor lesz 3 rendes macskám, nem ezek az ágrólszakadtak. Minden párzási időszak után úgy néznek ki, mint a hajléktalanok. 

Hazafelé még volt időm bemenni  a szomszéd város kis kertészetébe, mert már többször is néztem, de sose tudtam hol parkolni, most volt hely. 5 féle kövidudvával jöttem haza.

kk_img_20210529_172444.jpg

Most kezdem érezni, hogy lassan elég lesz, de ez nálam kb. 5 percig szokott tartani. Viszont - mivel a sziklakertek fullon vannak - esedékes lesz kialakítani a harmadikat is, csak még nem tudom, hogy kezdjek hozzá, mert azon a részen nagyon füves. Jócskán le kell majd szedni a talaj felső rétegét, hogy a sok gyökeret ki tudjam szedni. Hogy mikor? Azt nem tudom. 

Ma egyébként csak kaszáltam és azzal elég is volt a kerti munkálatokból. Nagyon nagy darabot lekaszáltam és most kicsit elegem van belőle. Nagyon gyorsan nő a fű... viszont kis késéssel ugyan, de kinyílt a pünkösdi rózsám is. 

kk_img_20210529_171314.jpg