SzarMájus

Tegnap hajnalban akkora égdörrenésre ébredtem, hogy a ház is beleremegett, előtte-utána villámlás, hogy enné már meg a radai rosseb az esőt. Reggel megint csupa víz volt minden, napközben egy kicsit tudtam csak kimenni, szedtem ki füvet. Az egyik ágyásban mintha valaki direkt lucernát ültetett volna, annyi jön elő. 5 centisek, de a gyökere már 10 centin van, alig lehet kihúzkodni. Délutánra meg hűvös volt... egy májusvég, amikor délutánonként nem vágyom kimenni a kertbe, mert hideg van és nedves is és benn is fűteni kell. 

Azért az őrjáratot megcsináltam körbe, az ültetett virágpalánták mind éldegélnek, szépen felegyenesedtek, most már nőhetnek. Még a saláta is összeszedte magát, pedig úgy le voltak löttyedve, hogy azt hittem ki fognak purcanni, de nem. 

A Böbéc meg nem tudom mit csinált az éjszakai műszakban, de egész nap a fotelemben terült, ahol dolgozni szoktam. Egyszerűen nem volt lelkem felkelteni, úgy aludt, mint a bunda egész nap. Ha odamentem, akkor vartyogott egy kicsit (még most se tudom mit jelent), időnként azért fordult egyet és odakínálta a hasát némi simire, aztán kis nyekergés és aludt tovább. Néha olyat is csattant, hogy: "Nyett!" Azt se tudom mit jelent, de a legtöbb, olyan "Haggyábékén!" stílusú. 

kk_img_20210525_082519.jpg

A két kinti cica is kezd érdekes hangokat kiadni, időnként az érzésem, hogy két varjú ül az ablakban, olyan hangokat produkálnak.