Nyugalom szigete

Tegnap annyira jó idő volt, délután kiültem a kertbe dolgozni. Kicsit meg is feledkeztem magamról, mert olyan gyönyörű volt minden, a cicák ott heverésztek 2 méter távon belül, balra a kis diófán egy rigó ült és egy mátyásmadár is, amit akkor vettem észre, amikor felrepült. A rigót egyáltalán nem zavartam, sokáig ücsörgött a diófán és olyan békés és szép volt minden, hogy nem is tudtam igazán a munkára koncentrálni egy darabig. 

Ha az idő engedi, nyáron máskor is kinn fogok dolgozni, mert nagyon feldob. Délután kiraktam az egyik sor borsóhoz a borsóhálót. A karókon kicsit igazgatni kellett, de így most jó, a másikat majd valamelyik nap felrakom és még rengeteg borsóm van... nem is tudom hová gondoltam vele. Tavaly két kis rövid sort ültettem és még fagyasztani is tudtam belőle, az idén a sokszorosa lesz. Már ha fog teremni. 

Aztán délután megint ültettem virágokat, mert most tüzetesebben átnéztem a propagátort és nem kelt ki minden, vagy tönkrement. Nem jó ez a propagátor semmire, nem lehet benne egyenletesen öntözni se, ebben legfeljebb uborka palántát vagy olyasminek a palántáját lehet nevelni, aminek nagy a magja. Egy mag egy lyuk, oszt annyi. 

Szóval a macskafarkú veronika pl. tönkrement benne, ezért újraültettem, ahogy a szirti ternyét is. Nem kelt ki a bordó kikerics sem, volt még belőle 2 szem magom, elültettem kis pohárkába és szintén a bordó virágú, kúszó phloxot is. Volt még egy csomag tárnics magom is, azt is eltettem és hoztam fel a sittből egy pici, nagyon finom port, amiben szerintem van mész. Rászórtam az első ültetésű tárnics adagra, 2 darab kelt ki belőle, de nagyon picikék és nem nagyon nőnek. Azt olvastam, hogy mész szükséges a növekedésükhöz... meglátom, remélem nem irtom ki vele a két kis pirinyót. 

A színes margarétának is utánanéztem, azért nem kelt ki, mert betakartam földdel. Azt írják rla, hogy fény kell neki a csírázáshoz, ezért csak a talajra szórtam és beöntöztem. 

Jól megöntöztem és gyönyörű, világoskék hortenziámat is és ez lett belőle... belilult. Biztos nem elég savanyú neki a talaj. A hortenzia nagyon jól mutatja, hogy milyen a talaj, mert ahol eléggé savanyú, ott szép kék lesz. Van itthon tőzegem, majd körbeásom és rakok a talaj helyébe neki, attól majd visszakékül. 

kk_img_20210511_094059.jpg