Kerti bútor

Tegnap Böbe egész nap benn aludt, lévén, hogy harmadik vagy negyedik napja éjszakai műszakban van. Nem jön be este, viszont hozzá van szokva, hogy eddig egész éjjel aludt, így mostanában egész nappal alszik... az ágyamban. Ha odamegyek hozzá, akkor vartyog valami "Haggyámá'békén!" szerűt és alszik tovább, szóval lábujjhegyen járás van, hogy a ház ura tudjon pihenni. :)))) 

Egyébként tegnap rengeteg dolgot megcsináltam megint. Reggel azzal kezdtem, hogy megint előkaptam a kaszát és addig nyomtam vele, míg el nem fogyott a benzin, meg az erőm is. Basszus, utána alig tudtam megmozdulni. És még mindig van, de ma már nem kaszálok, mert annyira fáj a jobb kezem, hogy mozdítani alig tudom. Ergonómiailag ez a kasza borzalmas. Olyan kicsavarodott kéztartással tudom csak nyomni rajta a gázt, hogy teljesen kikészíti a kezemet. Máskor is mindig fáj tőle, de most kvázi a macskaeledelről alig tudtam leszedni reggel a tetejét. 

Aztán elültettem a paradicsompalántákat. Hát... szégyenszemre vennem kell, mert a zöme tönkrement azoknak a gyönyörű palántáknak. Túl hamar ültettem őket, túl  hamar nőttek nagyra és nem volt már nekik hely, ezért kiraktam őket a kis fóliadobozba, ami egy kalap szamócát se ért a fagyok ellen, szépen megfagytak benne. Így jártam. :( 

Aztán összeraktam a kerti bútort végre, mert már hetek óta itt volt a pincében letámasztva. Az asztalt nem kellett, de a két fotelt igen. Mit mondjak? Nem volt eccerű, de végül csak összejött. Jó, hogy minden összecsukható, mert így könnyen be fogom vinni az eső elől. 

Mind a két székre van párna, de nem maradt kinn, ezért nem is tettem fel a másikat egyelőre. 

kk_img_20210501_162304.jpg

Elültettem most már a ricint is, a szeplőlaput, a törpe hajnalkát és a kék színű mézontófüvet. Remélem kikelnek, mert valamiért nagyon rosszul kelnek az idén a virágok. Az őszirózsa már kibújt, de amiket szétszórtam, azoknak nyomát se látom. Például a cosmos-ok nem keltek ki... 

Rengeteg körömvirág kel viszont tavalyról és nyári ciprus is a tavaly szétszóródott magokból. Meg még ki tudja mi bújik majd elő, csak kapna már egy kis csapadékot.